175. 2014 Middelbeers/Valkenswaard/Hapert ATB toertochten op zondagochtend

2014-09-27 Valkenswaard-Hapert ATB toertochten foto105 Chr. Timmers De toertochten voor mountainbikers zijn de komende maanden een wekelijks terugkerend verschijnsel in het Kempenland (Foto Cyclingfanatics, Christian Timmers)

Het wegseizoen 2014 voor de wielrenners en toerrijders nadert zijn einde. Het wordt tijd voor de veldrijders om zich in competitie te begeven. De eerste wedstrijden zijn inmiddels in België alweer verreden. In Nederland is de eerste nationale veldrit op zondag 28 september in Dordrecht. Het betreft de 4e uitgave van de Grote Prijs Cees Sint Nicolaas. Die veel te vroeg overleden coureur (1953-1975) kwam uit een gezin van 6 jongens en 2 meiden. Zijn broers Gerrie, Krijn, Jacob en Leo hebben ook wedstrijden gefietst. Cees boekte in zijn veel te korte wielercarrière in 1968 een overwinning in Hillegom. Zijn passie mocht helaas maar 9 jaar duren en hij reed o.a. bij de amateurs voor Esmi Rolschaatsen en Van Nelle. Cees verongelukte in de Ronde van Zuid Holland op 22-jarige leeftijd. Ter nagedachtenis aan hem wordt deze veldrit in Dordrecht georganiseerd.

Na Montfoort (zaterdag 4 oktober) en de Super Prestige cross in Gieten op zondag 5 oktober is Den Bosch in het weekend van 10, 11 en 12 oktober het decor voor de Grote Prijs van Brabant. Op zaterdag 11 oktober komen de matadoren van het internationale veldrijden aan de start om uit te maken wie de opvolgers worden van de winnaars 2013 de Belg Tom Meeuwsen en Marianne Vos. Vooraf rijden nieuwelingen, junioren, dames en oud-renners hun wedstrijden. De Grote Prijs van Brabant wordt op vrijdag en zondag omlijst met clinics voor sponsors waarbij onder anderen Marianne Vos en wereldkampioen bij de beloften Michiel van der Heijden betrokken zijn.

Maar ook de toerrijders op de mountainbike kunnen zich de komende tijd weer uitleven in bos en veld. De goed geslaagde ATB tocht van Wielervereniging Diessen is inmiddels al achter de rug. De eerstvolgende toertocht in de Kempen is in Middelbeers op zondag 28 september. Daar kan tussen 8.30 uur en 10.00 uur worden ingeschreven en gestart bij Café De Zwaan aan Hoogdijk 32. De omgeving van de Beerzen is met bosgebieden, heidevelden, beken, vennen en het weidse boerenland uitermate geschikt om een mooi mountainbikeparcours uit te zetten. Snelle paden worden afgewisseld met kronkelende en heuvelachtige stukjes. Deelname kost 4 euro (voor NTFU leden 3 euro), 16-jarigen en jonger kunnen gratis starten. Er kan worden gekozen uit twee afstanden: 30 of 45 kilometer.

Op zondag 12 oktober organiseert Cycling Team Verspeek voor de aller eerste keer een ATB toertocht in de omgeving van Valkenswaard. De mountainbikers kunnen een keuze maken voor een uitgepijlde route van 26 of 46 km met start en finish bij Old Dutch op de markt van Valkenwaard. De tussenstop is bij Installatiebedrijf Verspeek, waar de deelnemers zich  weer kunnnen opladen voor het tweede gedeelte van de tocht. Er kan worden ingeschreven tussen 9.00 en 10.00 uur. De deelnemers wordt aangeraden een helm te dragen. Dakar veteraan Frans Verhoeven en oud prof wielrenner Dirk Bellemakers zullen op deze dag aanwezig zijn.

Een week later, op zondag 19 oktober wordt vanuit Hapert de tot een traditie wordende Appelflappentocht van Het Snelle Wiel verreden. In die ATB toertocht door de Kempische dreven kunnen de deelnemers uit twee afstanden kiezen: 45 en 65 kilometer. Ten opzichte van vorig jaar is het een geheel vernieuwde route die de deelnemers nog meer uitdaging biedt en een optimale voorbereiding kan zijn voor de klassieker Scherpenheuvel–Hapert die weer een week later, op zondag 26 oktober, verreden wordt. Ook dit jaar heeft de Appelflappentocht een veilige uitgepijlde route, een rustplaats met goede verzorging en na afloop de bekende appelflap in het clubhuis van Het Snelle Wiel. De route loopt in de mooie omgeving van de gemeenten Bladel, Eersel, Veldhoven en Oirschot. De inschrijfkosten bedragen € 4,50 per persoon, NTFU-leden betalen € 3,50. Er is gewerkt aan een versnelde inschrijving, zodat de deelnemers soepeler en sneller kunnen vertrekken dan in voorgaande edities. De inschrijving opent om 8.30 uur, starten is mogelijk tot 9.30 uur voor de 65 km en tot 10.00 uur voor de 45 km. Start en finish zijn, zoals gebruikelijk, bij het clubhuis van T.W.C. Het Snelle Wiel op Sportpark de Lemelvelden in Hapert. Voor navigatie: Burgemeester van Woenseldreef 19 in Hapert. Na afloop is er een mogelijkheid om de fiets af te spuiten en te douchen en kunnen de deelnemers met elkaar nog even napraten over de tocht en genieten van de gratis verse appelflap van Koninklijke Bakkerij van Heeswijk. Voor inlichtingen: 06 – 43 43 99 53

 

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.