Reacties

Bij foto 1950-1960 Valkenswaard

Jo Janssen, jarenlang organisator van de Ronde van Hapert, meent in de 3e renner van rechts Matje Sonnemans (in die tijd wonend in Geldrop, nu in Eindhoven) te herkennen. Sonnemans wordt dit jaar 80, maar fietst nog steeds.

12 reacties op Reacties

 1. Die pen van Piet Gijsbers wil maar niet uitdrogen. Denk je alles te kunnen pakken in 600 pagina’s papier, gaat meneer gewoon door op de blog met nieuwe info, nieuwe foto’s. Weer een bewijs dat aan geschiedenis van de wielersport nooit een eind komt, zo lang we blijven fietsen en herinneren. Chapeau! Ga door.

 2. Mathieu Jame zegt:

  De foto over Hennie Peels van de wedstrijd in 1980 klopt niet.
  Moet zeker zijn van 1978 want de C&A ploeg bestond enkel in 1978 5zie renner Guido Vancalster.
  Het is niet Paul Wellens maar Klaus-Peter Thaler

 3. Toon zegt:

  In het artikel over Piet Deenen uit Oploo staat een zekere Poels uit Oeffelt genoemd, terwijl dat volgens mij Willem van Rossum moet zijn geweest. van Rossum won een jaar later op dezelfde manier als Piet Deenen deze ronde.
  Hieronder de passage uit het artikel:

  Zijn mooiste criterium zege vindt hij altijd nog die in Stein. “Daar reden vijf coureurs, bij wie Harrie Steevens en Eddy Beugels, op kop op het parcours met een flinke klim er in. Met Poels (Willem van Rossum) uit Oeffelt kwam ik laat in de koers bij de koplopers aansluiten. Ik kon er winnen doordat de Limburgse rivalen elkaar de zege niet wilden gunnen.” Deenen finisht alleen voorop, zoals hij dat meestal doet bij winst.

 4. Vanmorgen werd ik door oud-renner Ton Coolen uit Weert attent gemaakt op Wielerspiegel, ik kwam daar diverse artikelen tegen die aansluiten op mijn website.
  Ik ben vooral op zoek naar gegevens over NWB sinds 1946 tot vandaag dus mijn vraag is :
  Zijn er nog uitslagen en foto’s te vinden van wedstrijden uit de periode 1946 tot 1965 in de Kempenstreek ?
  Beste redacteur kijk eens op mijn site http://.www.WIELKUNTZELAERS.NL dan ziet u wat ik bedoel.
  Alvast bedankt voor de aandacht
  Groeten Wiel Kuntzelaers Weert 0495 535538
  w.kuntzelaers@home.nl

 5. Bart van den Bedem zegt:

  Dat is lang geleden Piet.Ik heb 43 jaar op Polynorm gewerkt en ben al 12 jaar met pensioen; toch ben ik je nooit vergeten. Je erkte volgens mij wel eens in de stalen ramen bij Barend Demoed.
  Groeten van Bart van den Bedem.

 6. Albert de Wert/ Oirschot zegt:

  Waar in Oirschot is de wiellerronde van 1966 verrreden die door Rik Luyten gewonnen werd. ? Volgens mij in het kerkdorp Spoordonk lag destijds het parcours. Wie kan mij precies vertellen over het parcours van destijds.

 7. peter franken zegt:

  In 1967 won bij de amateurs niet piet franken uit oosterhout maar peter franken uit oirschot.hij klopte herman hoogzaad uit venhuizen in een sprint met 2 nadat ze 1 ronde voorsprong hadden op het peleton.

  • pgijsbers zegt:

   Sorry voor de naamsverwisseling, Peter. Om welke wedstrijd gaat het? Wil je het nummer van het betreffende bericht op deze blog doorgeven of het nummer van de foto, zodat ik de tekst aan kan passen.
   Mocht je nog foto’s uit je rennerstijd hebben dan houd ik me daarvoor graag aanbevolen: digitaal via pietenroos@chello.nl (ingescand op 600 dpi) of per post: Kerkstraat 1, 5529 AK Casteren, dan retourneer ik ze na inscannen meteen. Met dank en vr. gr. Piet Gijsbers

 8. Bart van Est zegt:

  Beste Piet,

  Heel leuk om in de wielergeschiedenis te kijken. Mijn complimenten voor jou inspanningen om op deze wijze de sport te promoten.

 9. Frits Lem zegt:

  Paul Soetekouw (Nijmegen, 13 januari 1937) was actief als wielrenner vanaf 1959, eerst 2 jaar bij de nieuwelingen, daarna 9 jaar bij de amateur. Hij was vooral te vinden op de wielerbaan en was sterk in de sprint. Reed o.a. bij de RIH-amateurploeg. Hij beëindigde in 1970 zijn actieve wielerloopbaan.

  Daarna werd hij mecanicien, en was als zodanig actief van 1975 tot 2014. Van 1970 tot 1975 voor de ploeg Ketting Didam van eigenaar Ketting. Daarna voor de Ti-Raleigh ploeg van Peter Post van 1975 tot 1982. In 1982 – 1983 voor Jan van Erp. Vervolgens naar Kwantum, en tot slot vanaf 1988 bij de PDM ploeg, in 1992 opgeheven is na uitkomen van dopinggebruik. Daarna is hij tot 2014 actief geweest voor amateur ploegen. Zijn laatste ploeg was het Koga Cycling Team met als ploegleider Ton Welling.

  In de functie van mecanicien nam hij 6 keer deel aan de Tour de France en meerdere keren aan de Giro d’Italia. Sindsdien repareert en renoveert hij racefietsen van alle generaties voor bekenden tot op heden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.