2287. 2024 Kempen Huub Artz mee vooraan in belofteneditie Parijs-Roubaix

Na Le Samyn in de Belgische Ardennen was Huub Artz ook in Parijs-Roubaix voor beloften voorin het veld te vinden (Foto Cor Vos)

In de schaduw van Mathieu van der Poel bij de ‘grote mannen’ reden 141 renners U23 zondag de beloftenkoers van Parijs-Roubaix. Huub Artz (21) die dit seizoen uitkomt voor het Belgische team Intermarché-ReUz zag de Duitser Tim Torn Teutenberg van de opleidingsploeg Lidl-Trek als winnaar op het podium staan. In de wedstrijd van 163,6 km over de Franse kasseien kwam de renner uit Wintelre in een groepje, met daarin onder anderen landgenoten Tibor del Grosso en Menno Huising, binnen op 15 seconden van Teutenberg die onlangs ook als eindwinnaar van Olympia’s Tour werd gehuldigd. Met 25 kasseistroken was het ondanks het droge weer en veel wind in de rug geen sinecure voor de jonge coureurs. Teutenberg reed in de slotfase met de Belg Robin Orins (Lotto Destny Development) en de Brit Robert Donaldson (Trinity Racing) op de kasseistrook voor Carrefour de l’Arbre weg uit een kopgroep van 12 renners. Achter de drie leiders finishten onze drie landgenoten Huub Artz (7e), Tibor del Grosso (8e) en Menno Huising op de 11e plek. Met zijn zege werd Teutenberg op de erelijst van Parijs-Roubaix U23 opvolger van de huidige profs Tom Pidcock (2019), Stan Dewulf (2018), Nils Eekhoff (2017), Filippo Ganna (2016), Mike Teunissen (2014), Bob Jungels (2012) en Ramon Sinkeldam (2011). Vorig jaar ging de zege naar de Belg Tijl De Decker die enkele maanden later als gevolg van een trainingsongeval overleed.

Ook in de Zeeuwse Omloop van de Braakman werd over kasseien gekoerst in de Schwalbe Topcompetitie (Courage Events)

Dat ook in Nederland op sommige plaatsen nog tal van keiwegen te vinden zijn konden de renners in de Schwalbe Topcompetitie ervaren. Met start en finish in Phillipine op Zeeuws-Vlaanderen kregen zij zaterdag 176 km voor de wielen met onderweg tal van kasseistroken. In het omvangrijke deelnemersveld ook een clubteam van Wilvo Group-TWC De Kempen Valkenswaard. Al vrij snel werd het peloton door de harde wind in 8 groepen uit elkaar getrokken. Uiteindelijk zouden slechts 35 renners de eindstreep halen. De overwinning ging naar Max Kroonen (VolkerWessels) die solo aan de finish arriveerde. In een achtervolgende groep reed Joost Nat van het Valkenswaardse clubteam naar de 12e plek.

Ook op zaterdag reden clubteams van Wilvo Group -TWC De Kempen en Tempo-Hoppenbrouwers-Viro de Zuiderzeeronde met start en finish in Dronten. In die vrij nieuwe wegwedstrijd van 150 km, meetellend in de AGU Clubcompetitie, deed Sten Verzijl van het Valkenswaardse team in de slotfase nog met drie anderen een vergeefse poging om de grote groep te ontvluchten. Nu ging de zege in de eindsprint van een compact peloton naar Utrechter Tim den Braber. Rowan van Noord (20e) en Sebastiaan Oranje (25e) klasseerden zich als besten van de Kempische clubteams uit Valkenswaard en Veldhoven.

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.