1332. 2021 Veldhoven Kannibaal Roy Eefting het snelste aan de eindstreep van de SIMAC Omloop der Kempen

Roy Eefting verrast Coen Vermeltfoort en Jules Hesters aan de finish van de SIMAC Omloop der Kempen (Kempenfoto Peter van Rooij)

Als een volwaardig baanrenner manoeuvreerde Roy Eefting zich zondagmiddag tactisch op het voorplan in de eindsprint van de SIMAC Omloop der Kempen. De 31-jarige renner uit Harderwijk verraste met zijn actie de snelle Coen Vermeltfoort (Volker-Wessels CT). Als derde maakte Jules Hesters (Beat Cycling) zich lichtjes los van de rest in de snelle rush naar de finish. Eefting deed met zijn zege de naam van zijn team van WV De Kannibaal eer aan.

Na diverse uitlooppogingen leek een kopgroep van 12 renners lang uitzicht op de ereplaatsen te gaan maken in de 193 kilometer lange rondrit door het Kempenland. Martin Pluto, Rick van Breda (beiden A Bloc), Marten Kooistra (BEAT), Dylan Bouwmans, Hartthijs de Vries, Ramon van Bokhoven, Jason van Dalen ( 4x Metec-Solarwatt), Maikel Zijlaard (SEG), Tijmen Eising, Rens Tulner (2x VolkerWessels), het duo Joren Bloem, Wouter van de Weerdhof (Sensa-Kanjers voor Kanjers) en nationaal kampioen Robin Lowik (Allinq-Krush-IJsselstreek) namen op de keien op weg naar Bladel voorsprong op het viertal Adriaan Janssen (A Bloc), Tom Vermeer (Acrog-Tormans), Milan Paulis (SEG Racing) en Philip Heijnen (Willebrord Wil Vooruit). De vier slaagden erin aan te sluiten, zodat een forse kopgroep ver vooruit reed op het peloton. Met nog 80 kilometer voor de wielen was de voorsprong van de leiders al opgelopen tot ruim twee en een halve minuut. De eerste regendruppels vielen uit het wolkendek en niet veel later zouden enkele stortbuien de renners doorweken. De aanhoudende regen brak het peloton in stukken. De kopgroep werd tot 10 man gereduceerd. Vier nieuwe achtervolgers meldden zich: Jasper de Laat (Tempo-Hoppenbrouwers-VIRO), Stijn Daemen (A Bloc), Rick Ottema (Metec) en Abe Celi (Volker-Wessels). Een nieuw kopgroepje ontstond met Hartthijs de Vries, die de strijdlust prijs kreeg toegewezen, Jasper de Laat en Rens Tulner. In de laatste kleine omloop rond Veldhoven voegde Rick Ottema zich nog bij de drie leiders. Maar de inspanningen van het kwartet bleken uiteindelijk tevergeefs. Op 500 meter voor de finish streek het overgebleven peloton op hen neer. Waarna Roy Eefting zich met een tactische zet in de eindsprint de snelste toonde.

De kopgroep in de finale met voorop thuisrijder Jasper de Laat (Foto Theo van Sambeek)
Een overwinningskreet van Roy Eefting aan de finish in Veldhoven (Foto Theo van Sambeek)
Van links naar rechts Coen Vermeltfoort, winnaar Roy Eefting en Jules Hesters op het podium van de eerste Schwalbe Topcompetitie klassieker (Foto Theo van Sambeek)

Baantalent

Na de zege van Maike van der Duin in de ZLM Omloop der Kempen Ladies op zaterdagavond kwam met Roy Eefting opnieuw een baancoureur in Veldhoven op het podium. De winnaar reed al in 2014 naar de zege in de Omloop van de Houtse Linies en later triomfeerde hij in een aantal Aziatische wegwedstrijden. Wegervaring kan hem dus niet ontzegd worden. In 2015 maakte Eefting deel uit van het Kempische Baby Dump Cycling Team. Maar toch vooral op de wielerbaan vierde hij zijn triomfen met vijf nationale titels en maar liefst 16 medailles in de afgelopen jaren. Nu maakt hij zich klaar voor de wereldbekerwedstrijden in het Russische Sint-Petersburg voordat hij het ja-woord gaat geven aan Judith Bloem, in de afgelopen jaren een regelmatige deelneemster aan de wedstrijden van het Belisol Eindhoven Kempenklassement.

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.