1120. 2020 Kempen Woensdag Wielrendag op Kempen TV met oud-prof en huidig Kempenklassementsponsor Dirk Bellemakers

Klassementsponsor Dirk Bellemakers en Kempenklassement eindwinnares 2019 Monique van de Ree tijdens de slotwedstrijd vorig jaar in Weebosch (Foto Theo van Sambeek)

Al een aantal weken lang zendt de regionale televisiezender Kempen TV wekelijks op woensdag wielersportitems uit. De historie van de toertocht Diekirch-Valkenswaard werd al belicht met organisator Anne-Marie Mollen-Kemps en deelnemer Peter Kalb, er was een reportage van de topklassieker Omloop van Valkenswaard met koerscoördinator Leon Cleven aan het woord en een interview met winnaar Yves Coolen, en ook uw verslaggever van Wielerspiegel van de Kempen werd uitgebreid geïnterviewd over zijn belevenissen in de wielersport. Aan de beurt kwamen ook wielerfotograaf Theo van Sambeek, wielerspeaker en presentator Rien van Horik, Omloop der Kempen organisator Henry van den Biggelaar, wielermakelaar en oud-prof John van den Akker, en oud- politie inspecteur Jacq de Clerck over de veiligheid in wielerwedstrijden.

Morgen, woensdag 4 november, staat een vraaggesprek op de rol met oud prof Dirk Bellemakers. Zijn belevenissen als profcoureur en zijn rol als sponsor van wielerwedstrijden in de Kempen komen daarin onder meer aan bod. Momenteel is de oud-inwoner van Luyksgestel directeur van Belisol Eindhoven, een bedrijf in deuren, kozijnen en schuifpuien. Met zijn bedrijf is Bellemakers hoofdsponsor van het Belisol Eindhoven Kempenklassement, de reeks van wedstrijden voor mannen en vrouwen elite en beloften in het Kempenland. Dit jaar zouden ook jongerencategorieën in het klassement zijn opgenomen, ware het niet dat corona daar een stokje tussen stak. Chris Kinders en cameraman Wil Dekoninck doen het interview en brengen een en ander in beeld. 

Ook de komende weken zijn er iedere woensdag wieleritems op KempenTV. De zender is te vinden op kanaal 1326 KPN en op kanaal 36 en 332 Ziggo.

Actuele reportages kunnen worden terug gekeken op https://www.kempentv.nl/

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.