881. 2019 Bladel Belisol Eindhoven Kempenklassement gaat jubileumjaar in

De prijswinnaars in het Belisol Eindhoven Kempenklassement 2019: van links naar rechts Pieter van Oirschot, Evy Kuijpers, Monique van de Ree, Coen Vermeltfoort, Céline van Houtum, Jasper de Laat en klassementsponsor Dirk Bellemakers (Foto Theo van Sambeek)

Het Belisol Eindhoven Kempenklassement blijft een uitdaging voor organisatoren en renners. Op een bijeenkomst van het Stichtingsbestuur Kempenklassement met de organisatoren van de jaarlijkse wielerwedstrijden in de regio Kempenland werden gisteravond in Bladel nieuwe plannen ontvouwd voor 2020. Er werd nog eens teruggeblikt op de afgelopen jaargang waarin Coen Vermeltfoort zich pas met zeges in de slotwedstrijden in Duizel en Steensel van de eindzege wist te verzekeren. Snelle Wiel-Bestronics coureur Pieter van Oirschot (Best) en Jasper de Laat (Moergestel) van Tempo-Hoppenbrouwers-Viro hielden op plaats twee en drie in de eindstand de regionale eer hoog. Bij de vrouwen toonde Monique van de Ree (Etten-Leur) zich veruit meesteres vóór Evy Kuijpers (Lierop). Achter die twee rensters bleef de strijd voor plaats 3 op het eindpodium tot het einde toe spannend met Céline van Houtum (Den Dungen) als de beste van zes achtervolgsters die heel dicht bijeen eindigden. Met 208 deelnemers bij de mannen elite en beloften, en 193 rensters bij de elite en beloften vrouwen mocht de organisatie zich op een grote totaaldeelname verheugen.

Klassementleidster Monique van de Ree na haar slotzege in Weebosch bij de micro van speaker Rien van Horik (Foto Theo van Sambeek) 

Het Belisol Eindhoven Kempenklassement met een overkoepelend prijzenschema van in totaal 8.600 euro viert volgend jaar haar 25-jarig jubileum. Om extra aandacht aan dat zilveren bestaansfeest te geven en tevens om de wielersport bij de jeugd te stimuleren wordt het jaarlijkse programma uitgebreid met wedstrijden voor de jeugd en voor de jongerencategorieën nieuwelingen en junioren. Vast staat nu al dat de traditionele wedstrijden voor mannen en vrouwen elite en beloften in een twaalftal dorpen doorgaan. Daarbij komt in 2020 de Ronde van Bergeijk ’t Loo op een voor de renners bijzonder aantrekkelijk parcours. Met twee andere dorpen is de organiserende Stichting Kempenklassement nog in onderhandeling om die zo mogelijk toe te voegen aan de reeks wedstrijden in het Belisol Eindhoven Kempenklassement. Een supersprint voor extra punten op 25 kilometer van de eindstreep geeft extra cachet aan het jubileum. In de jeugd- en jongerenwedstrijden kan evenals bij de mannen en vrouwen volgend jaar voor leiderstruien gestreden worden. Ook in die wedstrijden kunnen via tussensprints extra punten vergaard worden. Voorlopig staan de wedstrijden in Gerwen, Geldrop, Veldhoven, Westerhoven, Riethoven, Hapert, Luyksgestel, Bladel, Bergeijk ’t Hof, Duizel, Steensel, Weebosch en Bergeijk ’t Loo al geprogrammeerd.

Het volledige programma van het Belisol Eindhoven Kempenklassement volgt eertijds nadat de KNWU de volledige wielerkalender 2020 op orde heeft.

 

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.