2327. 2024 Kempen Regioresultaten in het pinksterweekeinde

Het podium bij de beloften in Hardinxveld-Giessendam met winnaar Ofke Teekens, Christiaan van Rees en Wilvo Group-TWC De Kempen coureur Joost Nat

In het lange Pinksterweekend was er op diverse plaatsen startgelegenheid voor de regionale renners van Snelle Wiel Bestronics (SWB) en Wilvo Group-TWC De Kempen (WVDK). In totaal werden er vijf overwinningen mee naar het thuisfront in de Kempen gebracht. De jeugdrenners Guus Linsen en Jens Thissen van WGDK wonnen hun wedstrijden in Averbode en in Venlo, de jongste Snelle Wieler Thijs Dolmans stond in Uden op het hoogste trapje van het podium, zijn clubgenoot Lars Peeters won in Venlo de wedstrijd van de oudste jeugd. Sep Belmans (WGDK) werd Limburgs kampioen MTB in Genk, Kattevenne. Daarnaast waren er maar liefst 9 podiumplaatsen op treetje 2 en 3.

In Tessenderlo werd Guus Linsen (WGDK) 3e bij de jeugdrenners. Zijn clubgenote Marie-Laure Defeyter werd op het heuvelachtige rondje het 2e meisje.

In de EkoPlaza Ronde van Uden werd Marijn van Vlerken (WGDK) 6e bij de elite en beloften. Daar ging de zege naar Tom Vermeer (Wuustwezel), vorig jaar eindwinnaar in het Greeniuz-Belisol Kempenklassement. In Uden kwam ook de jeugd ruimschoots aan bod. Lova La Grand (SWB) eindigde in cat. 3 als 2e en werd daarmee winnares bij de meisjes. Eén categorie hoger werd haar clubgenote Malin Rongen 7e en daarmee 2e meisje. In Venlo werd Fynn de Laat (WGDK) 3e in cat. 2 en eindigde Lova la Grand als 3e in cat. 3, waarmee ze als 2e meisje op het podium kwam. In cat. 4 werd Ryan Hamers 2e en Malin Rongen 6e, tevens 1e meisje.

In Hardinxveld-Giessendam werd er op een omloop gestreden voor de regio kampioenschappen van Noord- en Zuid Holland. Bij de beloften werd Joost Nat (WGDK) derde bij de beloften (9de algemeen).

In Bastenaken reed Thomas Pfister (Snelle Wiel Bestronics) naar plek 2 bij de junioren MTB’ers

De mountainbikers van Snelle wiel Bestronics hadden hun wedstrijden voor het uitkiezen. Maeryn van den Hoogen klasseerde zich als 5e in de IXS Dirtmasters enduro Challenge. Op het 3 NC in Genk stond Zjuul Moeskops op trapje 3 van het podium bij de nieuwelingen. Daar waren ook ereplaatsen voor belofte Kas van Geest (6e), Annemijn van Limpt (4e bij de beloften vrouwen), junior Martijn Baspenning (4e), nieuweling Kaj van Hoof (9e) en nieuweling meisje Jill Schmitz (5e).