2324. 2024 Kempen Aniek van Alphen en Huub Artz uit de lappenmand

Aniek van Alphen is weer in de running

Een renster en een renner uit de Kempen werden enkele weken geleden door een val uitgeschakeld. Huub Artz overkwam het in de Ronde van Bretagne, Aniek van Alphen moest voortijdig de Vuelta Feminina verlaten. Beiden herstellen goed na hun ongeval. Artz kan vandaag in Veenendaal-Veenendaal de competitie hervatten.

Een paar dagen voor het einde van de vrouwenronde van Spanje moest Aniek van Alphen met een sleutelbeenbreuk opgeven. Uit verder onderzoek bleek dat een operatie niet nodig was. Ze zou echter wel twee of drie weken rustig aan moeten doen voordat ze weer buiten kon gaan trainen. Nu is de renster uit Hapert van Fenix-Deceuninck daar alweer toe in staat, meldt ze. “Gelukkig was een operatie niet nodig. Tijdens deze twee weken heb ik drie laserbehandelingen gehad bij Fractury, enhanced recovery, die ervoor zorgen dat het bot sneller geneest en de hersteltijd verkort. Nu, na deze twee weken van herstel, ben ik super blij dat ik eindelijk weer het trainen buiten op de fiets langzamerhand kan gaan oppakken! Met heel veel dank aan Fractury Reusel, die er voor heeft gezorgd dat mijn hersteltraject soepeler en sneller gaat dan ik me had kunnen voorstellen.” Dat Aniek bij Fractury Reusel in goede handen is, heeft Mathew Hayman in 2016 ervaren toen hij in het voorjaar bij een val in de Omloop Het Nieuwsblad een elleboogbreuk opliep. Na behandeling in Reusel wist de toen 37-jarige Australiër anderhalve maand later de grootste zege uit zijn carrière te boeken door Parijs-Roubaix winnend af te sluiten.

Huub Artz kan de competitie hervatten (Foto Belga)

Voor Huub Artz ging het enkele weken geleden in de Ronde van Bretagne even mis. De coureur uit Wintelre van het team Wanty-Reuz-Technord kwam daar hard ten val en liep daarbij een hersenschudding op. Dat betekende een ritje met de TGV huiswaarts. Inmiddels is hij zo ver hersteld dat hij vandaag in Veenendaal-Veenendaal van start kan gaan. Op pinkstermaandag 20 mei volgt voor hem de Ronde van Belgisch Limburg en drie dagen later, op 23 mei volgt voor hem de Ronde van Noorwegen waarin ook Wout van Aert zijn heroptreden maakt. Van 9 tot en met 16 juni rijdt Artz de Baby Giro in Italië, die voor renners U23 als de Giro Next Gen op de kalender staat.

P.S.

Minder goed nieuws van Mijntje Geurts. De jonge renster uit Luyksgestel van Visma- Lease a Bike is vandaag in de Ronde van Burgos niet meer van start gegaan. Zij liep bij een val gisteren in Spanje een kneuzing op die verder rijden belet. Van harte beterschap namens WIELERSPIEGEL VAN DE KEMPEN!

Uit Amerika beter nieuws: in Rock Hill pakte BMX’er Joyce Bax van de Luyksgestelse Durtrappers goud op de WK fietscross.

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.