2309. 2024 Kempen In memoriam oud-consul Piet van Doorn

Vorige week woensdag, 24 april, overleed vrij plotseling op 94-jarige leeftijd oud-consul van het voormalige district Zuid-Oost (toen er nog 14 districten in Nederland waren) Piet van Doorn. Hij was consul van 1975 tot en met 1997. In alle wielerdorpen van de Kempen was hij al die jaren een bekende en beminnelijke verschijning.

Hieronder een In Memoriam van de vereniging TML Dommelstreek, de fusieclub waarvan de Geldropse vereniging Trap Met Lust deel uitmaakt. Piet van Doorn was jarenlang voorzitter van TML.

“Dat komt hard binnen, je verwacht bijna dat iemand die altijd prominent aanwezig was, er ook altijd zal blijven.

Wij spreken zijn naam met eerbied uit. Een groot wielerliefhebber en erelid van onze vereniging heeft stilletjes afscheid van ons genomen. Maar wij zullen deze charmante, eerlijke en betrouwbare gezagsdrager niet gemakkelijk vergeten.

Hij gaf jarenlang leiding aan het district Brabant Zuid-Oost als consul van de KNWU. Destijds een belangrijk district in Nederland met veel verenigingen en veel organisatoren, een aantal topjuryleden die in de nationale competities acteerden, een groot aantal klassiekers en Piet van Doorn mocht dat allemaal gesmeerd laten verlopen. Parcoursen keuren, jury’s opstellen, uitslagen en wedstrijdverslagen archiveren en doorgeven naar de KNWU. En dat vele jaren achtereen. Ook moest hij vrederechter zijn en kleine aanvaringen als een dorpsdokter repareren.”

Piet van Doorn achter de tafel 2e van links met John Kooij, Harrie van Gestel R.I.P., Jan Peeters en .. in het clubgebouw van Trap Met Lust tijdens een jubileumviering van de Geldropse vereniging

“Piet van Doorn was een grote meneer, letterlijk en figuurlijk, die veel respect afdwong en dat dan ook kreeg. Ook voor onze vereniging was hij een gouden man. Als voorzitter van TML heeft hij de vereniging jarenlang geleid en heeft hij een grote rol gespeeld bij het ontstaan van het paviljoen, de wielerbaan en het opstellen van het huishoudelijk regelement  van TML Dommelstreek. Een man van daden en minder van woorden.

Wij mogen dankbaar zijn dat we zo lang van hem hebben kunnen genieten en we leven mee met Diny en de kinderen, zij zullen hem nóg meer gaan missen dan wij.”

Op de foto uit 1972 (25 jaar na de heroprichting van TML na de oorlog) zit Piet van Doorn uiterst links als voorzitter

Morgen, woensdagmiddag 1 mei om 13.00 uur is de afscheidsdienst van Piet van Doorn, wielerman in hart en nieren, in de Luxzaal van crematorium Rijtackers, Anthony Fokkerweg 150 in Eindhoven.

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.