1885. 2023 Kempen Wielerweetjes uit de regio

Travis van der Aa van Snelle Wiel Bestronics won zaterdag in zijn jeugdcategorie 5 de wedstrijd in de Landelijke jeugdcompetitie MTB vóór Lisa Brouwer en Max van Kolfschoten

Zaterdag werden in Oosterhout door de jeugdrenners en -rensters de eerste wedstrijden van de MTB Clinics Brabant LJC verreden. In diverse categorieën reden jongens en meisjes van Snelle Wiel Bestronics zich bij de beste tien.

Cat.    1        Anna van Beurden          9

          2        Lova La Grand                2

          4        Niek Noten            7

          5        Travis van der Aa  1

          5        Raf Louwers                   8

          6        Beer van Beurden  2

          6        Anouk van Hasselt          9

          7        Zjuul Moeskops              2

          7        Teun van Beurden 8

Alvast een aankondiging van de interclub wedstrijden op het parcours van TWC De Kempen in Dommelen vanaf zaterdag 18 maart.

Het podium in de kermisronde van Bergeijk 2019: winnaar Kelland O’Brien met naast zich nr. 2 Michael Freiberg en Sam Welsford. Henk Lubberdig die het startschot loste kijkt vol bewondering toe. Ook de de voorzitter van het Wielercomité Bergeijk de Laarbeekse burgemeester Frank van der Meijden, de rondemissen en speaker Rien van Horik genieten mee van de Australische demonstratie (Foto Theo van Sambeek)

Het is nog maar enkele jaren geleden dat in Bergeijk het avondcriterium werd gedomineerd door enkele Australische coureurs. Zij genoten hun jeugdopleiding als wielrenner vooral op de Australische wielerbanen. In de finale van de Bergeijkse kermisronde gaven drie Aussies een ware demonstratie weg. Het was al vanaf de start duidelijk geweest dat de lichtblauwe brigade van de Sunshine Coast de wedstrijd zou domineren. Niet vreemd omdat ze ook op het onderdeel ploegachtervolging op de baan tot de absolute wereldtop behoorden. In de finale sprintte Kelland O’Brien naar zijn eerste buitenlandse overwinning vóór zijn landgenoten nationaal kampioen Michael Freiberg en Sam Welsford. Opmerkelijk is het dat twee van de podiumklanten in Bergeijk zich de afgelopen dagen in het profpeloton manifesteerden. Zaterdag sprintte Sam Welsford in de Belgische GP Criquielion naar de overwinning. De DSM coureur klopte de eveneens in goede vorm verkerende Belg Milan Menten (Lotto Dstny), getuige zijn zege vorige week in Le Samyn, en de Noor Kristoffer Halvorsen (Uno-X). Gisteren reed Kelland O’Brien zich in Parijs-Nice in de witte jongerentrui. De 24-jarige Australiër nam dat leidersshirt over van Tadej Pogacar door in de ploegentijdrit in het spoor van zijn ploeggenoten Michael Matthews en Adam Yates als derde te finishen achter de mannen van Jumbo-Visma en het EF Education team.

Vandaag zijn de etappes in zowel Tirreno-Adriatico als in Parijs-Nice weer rechtstreeks op tv te volgen bij Eurosport 1 vanaf 13.15 uur. P-N is op Sporza te zien vanaf 15.25 uur.

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.