1883. 2023 Kempen Het weekend van Demi, Tom, Coen, Sam, Gerben en Tim

Demi Vollering met haar trofee van de Strade Bianche (Foto AP)

Wat konden de wielerliefhebbers twee dagen op rij smullen van mooie wedstrijden. Vooral de Strade Bianche in Toscane sprak zowel bij de vrouwen als bij de mannen tot de verbeelding. Demi Vollering en Lotte Kopecki hielden er de spanning tot de laatste centimeters in. Met uiteindelijke winst voor onze landgenote die onderweg de schrik van haar leven beleefde toen een op hol geslagen paard haar een paar kilometer in de weg liep. Vervolgens was het de beurt aan Tom Pidcock om te laten zien dat hij niet zo maar meervoudig wereldkampioen veldrijden, tijdritwereldkampioen bij de junioren en Olympisch mountainbikekampioen werd. Op de stoffige grindwegen reed de 23-jarige Brit met een lange solo naar de volle winst. Vrijwel tegelijkertijd kwam in Zwolle Coen Vermeltfoort als sprintwinnaar van een grote kopgroep over de finishlijn in de Salverda Ster. Waarmee de renner uit Vlijmen een trilogie voltooide. Na Dries Klein, nu zijn teammanager bij VolkerWessels CT, werd hij daarmee op de erelijst van de Ster de tweede renner die dat drieluik voltooide.

Coen Vermeltfoort boekte zijn derde zege in de Ster van Zwolle (Foto Cor Vos)

Ook op zaterdag sprintte de Australiër Sam Welsford, enkele jaren geleden mee voorop in de kermisronde van Bergeijk, naar de Zege in de GP Criquelion in Wallonië. Zondag toonde Gerben Thijssen zich de snelste aan de eindstreep van de GP Jean-Pierre Monseré. Daar moest wel een finishfoto aan te pas komen, want aanvankelijk werd gedacht dat Caleb Ewan de snelste was geweest. In de eerste etappe van Parijs-Nice ging de zege ook al naar een zuiderbuur. Daar was Belgisch kampioen Tim Merlier sneller dan de Ier Sam Bennett en de Deen Mads Pedersen, terwijl onze landgenoot Olav Kooij net buiten het podium belandde.

Maar nog even terug naar de Salverda Ster van Zwolle met een aantal Kempenaren aan het vertrek. Uiteindelijk kon alleen Jesse Kramer zich in de strijd om de ereplaatsen mengen. De 19-jarige renner uit Borkel en Schaft kwam met zijn jonge ploeggenoten Loe van Belle en de Noor Johannes Staune-Mittet in de finale kracht tekort tegen het gedegen ploegwerk van VolkerWessels dat met maar liefst vijf renners in de grote kopgroep van 21 coureurs vertegenwoordigd was. Een Kempische tintje aan de zege van Vermeltfoort is het feit dat de man uit Vlijmen in 2019 eindwinst boekte in het Belisol Eindhoven Kempenklassement. Ook zijn opvolger in dat klassement na twee coronajaren Roy Hoogendoorn maakte met twee ploeggenoten van Metec-Solarwatt deel uit van de kopgroep, maar moest met plek 12 aan de eindstreep genoegen nemen. In het nog omvangrijke peloton kwamen de Kempenaren Rens en Jordy Vermeulen (TWC De Kempen) en Jasper de Laat (Jegg-DJR) op een achterstand van meer dan 3 minuten op de winnaar over de finishlijn. Gisteren brachten Jesse Kramer en Huub Artz (Wintelre) de GP J-P Monseré in het gesloten peloton tot een goed einde.

Salverda Ster van Zwolle 2023 One day race results (procyclingstats.com)

Grote prijs Jean – Pierre Monseré 2023 One day race results (procyclingstats.com)

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.