1640. 2022 Luyksgestel Kermisronde in Belisol Eindhoven Klassement in aantocht

In 2019 was Marianne Vos als grootste blikvanger ook winnares in Luyksgestel (Foto Theo van Sambeek)

Terwijl de renners en rensters vandaag in Riethoven en morgen in Hapert punten kunnen verzamelen in het Belisol Eindhoven Kempenklassement, staat op maandag 27 juni alweer de volgende wedstrijd in dat klassement op hen te wachten. Dan wordt de Sengers Metaal/Borrenbergs Bouwbedrijf Kermisronde van Luyksgestel 2022 om de GP NTS Groep verreden. Opnieuw een middag- en avondvullend programma voor renners van wijd en zijd in het grensdorp. Na twee jaar stilstand vindt dan voor de 54e keer de kermisronde van Luyksgestel plaats. Stichting Wielerevenementen Luyksgestel organiseert i.s.m. TWC de Grensrijders wederom een traditioneel programma met gratis entree.

Programma:

Schooljeugd                                        13.00 uur

ATB- race voor verenigingen/bedrijven       14.00 uur     (Nieuwe categorie)

Funklasse om de Kempen Cup           15.00 uur 

Elite Dames                                       16.30 uur  om de ‘G.P. NTS group’

Elite/belofte                                                  19.00 uur  om de ‘G.P. NTS group’

In de Metec Ronde van Tiel stonden onlangs de Luyksgestelnaren Rens en Jordy Vermeulen als nummer 1 en 2 op het podium

Bij de Elite en Beloften komen de Luyksgestelse renners Sverre Senders en de broers Jordy en Rens Vermeulen aan het vertrek. Mat van Gorp (Bergeijk) moet het als streekrenner eveneens opnemen tegen een sterke coureur als Daan van Sintmaartensdijk (Zuidland), etappewinnaar in de Luxemburgse Flêche de Sud. Regiorenners zijn Huub Artz en Kars ten Boske (Wintelre), Bjorn Baudoin (Valkenswaard), Wessel Coppelmans (Hapert), Pieter van Oirschot (Eindhoven) en Robin van Poppel (Diessen). Namen die aanspraak kunnen maken op de overwinning zijn Jaap Roelen (Chaam), recent winnaar van de Ronde van Limburg, Raymond Kreder (Oudenbosch), Jasper de Laat (Tilburg), Jos Koop (Eindhoven), Luuk van Gestel (Moergestel), Rico van Damme (Yerseke), Roy Hoogendoorn (Boskoop), en zeker niet te vergeten de winnaar van 2019 in Luyksgestel Coen Vermeltfoort (Vlijmen). Uit Australië komen Jonathan Farley en Ben Spenceley aan de start. Ook vanuit België een aantal deelnemers bij wie Tom Vermeer, Rutger Wouters en de Kampioen van Antwerpen Sven Noels.

Voor het coronatijdperk was Coen Vermeltfoort in 2019 de laatste winnaar tot nu toe in Luyksgestel (Foto Theo van Sambeek)

De Funklasse wedstrijd in Luyksgestel is opengesteld voor alle regiorenners zonder een licentie. Zij rijden onder de reglementen van de Kempencup met als inzet de leiderstrui van Aqualon-van Zutphen. Verder is er een apart klassement voor de Luyksgestelse renners en van TWC de Grensrijders.

Bij de Dames komt de plaatselijke favoriete Mijntje Geurts aan de start. Ze zal tegenstand krijgen van onder meer Susanne Meistrok (Elshout), Lieke Nooijen (Coevorden), Maureen Arens (Kruiningen) en vanuit België Senna Knaven (dochter van Servais), Valerie Demeij en Amber Aernouts. Patricia Nuyens (Eersel) en Ella van de Pol (Eindhoven) vertegenwoordigen met Maud Kaptheijns (Bergeijk) de regio. De organisatie hoopt hier nog enkele verrassende namen aan toe te voegen. Uiteraard proberen ze de kersverse kampioen van Nederland wederom naar Luyksgestel te halen, wat altijd een traditie is. Mooie namen die garant staan voor spannende wedstrijden.

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.