1639. 2022 Kempen Renners op diverse fronten actief

Danny van Poppel bijna winst in Baloise Belgium Tour

Het wedstrijdseizoen begint nu op zijn hoogtepunt te geraken. Overal in Europa zijn er volop wedstrijden. De professionals zijn bezig aan de Ronde van Zwitserland, waar een aantal teams en ook individuele renners zijn uitgestapt vanwege een opnieuw oplaaiend coronavirus, de Belgium Tour heeft vandaag zijn laatste etappe met een serie Nederlanders, in de Ronde van Slovenië bereidt Tadej Pogacar zich voor op de krachtmeting in de Tour de France die op vrijdag 1 juli in Kopenhagen begint, in Frankrijk is de Route d’Occitanie aan de gang, de vrouwen zijn begonnen aan hun Tour de Suisse met Lucinda Brand als eerste ritwinnares, en in Italië rijden de beloften tot 23 jaar hun Giro etappekoers. In enkele van die wedstrijden zijn ook Kempische renners onder bijzonder warme weersomstandigheden aan het werk geweest.

Danny van Poppel moest in de Belgium Tour tijdens de rit naar Knokke-Heist in de eindsprint  alleen maar onder doen voor Jasper Philipsen. Kempenaar Van Poppel die momenteel in Monaco woont met zijn vriendin Stéphane Kox, pitreporter bij de Formule 1 autoraces, reed zich in de tweede etappe van de Baloise Belgium Tour al voor de dertiende keer dit seizoen naar een ereplaats bij de beste tien. Driemaal greep hij nipt naast de eindwinst, want ook in de Scheldeprijs en Rundum Köln moest hij zich met de ondankbare tweede plaats tevreden stellen. Zijn hoofdtaak is dit seizoen de lead out te verzorgen voor Bora HansGrohe ploegmaat Sam Bennett. Maar zowel in de Ronde van Belgisch Limburg als in de Belgium Tour rit naar Knokke-Heist raakte hij Bennett in de laatste honderden meters kwijt. “Sam gaf via de radio aan dat ik voor mezelf moest sprinten. Ik moest echter wel van ver komen, maar er was veel tegenwind en de meeste jongens gingen te vroeg aan. Ik zat in het wiel van Philipsen en finishte al ‘surfend’ als tweede,” meldde de jongste zoon van Jean-Paul en Leontien van der Lienden na de finish in de Belgische kustplaats. Nu behoort Van Poppel vandaag met Wesley Kreder (Cofidis) en broer Boy van Poppel (Intermarché-Wanty Gobert)  bij de over gebleven Nederlanders in de slotetappe naar Beringen.

Mijntje Geurts rijdt momenteel de Tour de Suisse Women

In de Franse Route d’Occitanie is Bram Welten (Groupama-FDJ) een van de weinige Nederlanders in koers. De oud-Moergestelnaar die nu in Tilburg woont rijdt daar vooral in dienst van Arnaud Démare die zich voor de sprintetappes in de Tour de France in vorm rijdt. Welten zelf heeft zich dit seizoen al 14 keer bij de eerste tien gereden met als uitschieter de tweede plek in een etappe van de Boucles de la Mayenne. Viermaal mengde hij zich in de ZLM Tour onlangs tussen de beste sprinters. “Maar aan al die top-tien plekken heb je feitelijk niks. Het gaat er vooral om dat je af en toen eens wint.” Winnen deed onze landgenote Lucinda Brand gisteren weer eens in een wegwedstrijd. De wereldkampioene veldrijden van 2021 in Oostende was in de eerste rit van de Tour de Suisse Women aan de eindstreep sneller dan haar twee vluchtgenoten Clara Koppenburg (Cofidis) en de Brabantse Pauliena Rooijakkers (Canyon -SRAM). In die Zwitserse etappekoers maakte ook de Luyksgestelse belofte Miintje Geurts (Lotto Soudal Ladies) deel uit van het peloton in haar eerste jaar tussen de elite rensters.

Gisteren reed een team van TWC De Kempen De Bruyn Metaal de ploegentijdrit van de KNWU Clubcompetitie in Gilze-Rijen. Maxime Vercauteren, Mathijs Lohman, Arne Jacobs, Wessel Coppelmans, Guus van Schipstal en Frank Stijger reden naar de derde plaats. De zege ging naar het Dutch Food Valley Cycling Team uit Renkum in de regio Gelderland/Utrecht. Met hun tijd van 26.57 dook de winnende ploeg als enige onder de 27 minuten. Willebrord Wil Vooruit kwam met 27.09 nog het dichtst bij de tijd van de winnaars, de in het eerste van drie blokken gestarte formatie van TWC De Kempen had als derde nog één tel meer nodig. Vandaag rijdt een team van de Valkenswaardse vereniging met onder meer Bjorn Baudoin, Jos Koop en Jasper de Laat vanuit Gilze de Midden-Brabant Poort Omloop. Een andere ploeg van De Kempen met de Luyksgestelnaren Sverre Senders en Rens Vermeulen start vandaag in de Belgische Ardennen klassieker Romsee-Stavelot-Romsee.

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.