1493. 2021 Kempen Wielerspiegel als kerstcadeau voor vrienden

Radioverslaggever Theo Koomen interviewt in 1978 Dries van Wijhe (Oldebroek) in het bijzijn van wedstrijdspeaker Jan Peeters in Duizel. Twee jaar later zal  de Keizer van het Kerkdorp, zoals men hem ook wel noemt, de gele trui in de Duizelse kermisronde veroveren. Dries kan dan wel in zijn voor een dolletje, als hardrijder dwingt hij overal respect af.

Het wielerjaar 2021 is bijna ten einde. We kunnen ons op gaan maken voor een nieuwe periode in de wielersport met hopelijk vooral en zo mogelijk alleen maar sportieve feiten. Uit de statistieken van mijn blog Wielerspiegel van de Kempen blijkt de animo van veel wielersportliefhebbers voor de regionale wielersport nog altijd groot te zijn. In de afgelopen weken waren er gemiddeld elke dag meer dan 150 bezoekers die van de wielersport in de Brabantse Kempen op de hoogte willen blijven. En dat nog los van de bezoekers van mijn website www.wielerspiegel.nl . Een reden te meer om ook in het nieuwe jaar de berichtgeving van wielersport uit verleden en heden voort te zetten.

Frans Staes (Baarle-Hertog) wordt als eerste winnaar van de Ster van Bladel in 1967 geïnterviewd door microfonist Cor Wijdenes uit Eindhoven. Op de achtergrond met de erepalm burgemeester Ballings. Rechts staat de voorzitter van Het Snelle Wiel Theo Kraayvanger

Zo lang de voorraad strekt zijn de boeken Wielerspiegel, 125 jaar wielersport in de Kempen, altijd nog verkrijgbaar. De twee vuistdikke boeken geven een terugblik in de historie van internationaal bekende klassiekers als de Omloop der Kempen, de Acht van Bladel, de Omloop van ’t Molenheike en de Omloop van Het Zuiden. De geschiedenis van die wedstrijden wordt uitvoerig aan de hand van veel foto’s belicht. Alle dorpen in de Kempen, van Best tot Reusel, van Hilvarenbeek tot Valkenswaard en Leende passeren de revue met de wedstrijden die er in de loop der jaren werden georganiseerd. De wielerhistorie van Eindhoven en van de Kempendorpen komt aan bod vanaf 1886 tot en met 2016. En dat allemaal verluchtigd met honderden foto’s.

De vuistdikke Wielerspiegel deel 1 is nog altijd op voorraad (Foto Theo van Sambeek)

Een greep uit de uitvoerige rennersportretten in Wielerspiegel van de Kempen: Gerrit Antonis (den oppasser) uit Reusel, Cor Tillieu (Lage Mierde), Jules Maenen, Frans van Sambeek en Hans Daams (Valkenswaard), Henk Baars (Diessen), Bert Oosterbosch, Jan Plantaz en Hans Dekkers (Eindhoven), Jan van Katwijk (Aalst-Waalre), John van de Akker en Corné van Kessel (Veldhoven), Anthony Theus en Maud Kaptheijns (Bergeijk), Dirk Bellemakers en Rudi van Houts (Luyksgestel), Theo Eltink (Westelbeers) en Twan Castelijns (Hapert) . Die rennersportretten en tal van andere met tekst verluchtigde foto’s loodsen  de lezer per periode door de boeken.

Marianne Vos klopt Suzanne de Goede in 2010 in de Grote Prijs Groenen, de Omloop der Kempen voor vrouwen, in Veldhoven (Foto Theo van Sambeek)
In 2005 wint Niki Terpstra de Omloop der Kempen vóór Sebastian Langeveld en Laurens ten Dam (Foto Theo van Sambeek)

Wielerspiegel in twee delen met 984 pagina’s en meer dan 1400 foto’s bevat daarnaast alle podia van wedstrijden in de Kempen vanaf 1887, waardoor de boeken nóg meer bewaardocumenten voor elke wielerliefhebber zijn geworden. Wellicht een tip voor de bezoekers van de blog en de website Wielerspiegel van de Kempen om een of beide uitgaven tegen gereduceerde prijs met de kerstdagen in het verschiet cadeau te doen aan familieleden of kennissen die de regionale wielersport een warm hart toedragen.

De resterende boeken mogen tegen een spotprijs de deur uit. Wie de combinatieset in de boekenkast wil hebben staan of eventueel als cadeau voor familie, vrienden of kennissen wil afnemen betaalt € 20,=. Maar die heeft dan ook wat te lezen en bekijken over de historie van het wielrennen in de Brabantse Kempen:

– 2 boeken met harde omslag in full color;

– glanspapier van hoge kwaliteit

– totaalgewicht meer dan 5 kilogram;

– bijna 1000 pagina’s A4 formaat;

– meer dan 1400 foto’s;

– een cd met uitslagen van 1887 t/m 2016.

Een los exemplaar Wielerspiegel deel 1 (groene omslag) kost nog € 15,=

Wielerspiegel deel 2 (blauwe omslag) kost los € 10,=

Verzendkosten € 7,25.

Voor nadere info: www.wielerspiegel.nl of tel. 06-22595026

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.