1459. 2021 Kempen Vandaag wielrendag op Kempen TV

De wielerploeg van Jan van Erp in 198. Staande van links naar rechts Jan Gisbers (manager), Nederlands amateurkampioen Hans Boom (Markelo), Jacques van der Poel (Hoogerheide), Johnny Bogers (Budel-Schoot), Twan Poels (Oeffelt), Jos van der Horst (Erp), Jannes Slendebroek (Beilen), Eric Vulders (Veghel), Rob Verbaandert (Steensel), Jelle Nijdam (Zundert), Gerrit Solleveld (De Lier, wereldkampioen ploegentijdrit 1982 op de 100 kilometer
(met Frits van Bindsbergen, Maarten Ducrot en Gerard Schipper), Cas Vulders (Sint Oedenrode, ploegleider), Piet Sanders (Eindhoven, soigneur) en Paul Soetekouw (Nijmegen, mecanicien), zittend van links naar rechts Frank Moons (Mierlo-Hout), Leon Kersten (Geldrop), Frans Plantaz (Son), Jan Peels (Bergeijk), Chris Koppert (Poeldijk), Leo van Beusichem (Maasdijk), Hans Daams (Valkenswaard), Hans Baudoin (Valkenswaard) en Wil Bezemer (Alphen aan de Rijn) (Fotocollectie Gerard Wolfs)

Vandaag, dinsdag 9 november, staat Kempen TV de hele dag en avond in het teken van de wielersport. Op de even uren (8.00 uur, 10.00 uur enz.) wordt de talkshow KoersKaffee uitgezonden waarin de wielerploeg van Jan van Erp centraal staat. Op de oneven uren (9.00 uur, 11.00 uur enz.) is Chris Kinders van Kempen TV in gesprek met Frans Poppeliers die na 36 jaar afscheid nam als bestuurslid/voorzitter van TWC De Grensrijders in Luyksgestel.

In KoersKaffee komen drie oud-renners van de wielerploeg Jan van Erp aan het woord. Michel van der Heijden, Piet van Leeuwen en Guus Bierings worden geïnterviewd door Rien van Horik. Tussendoor vertelt oud Jan van Erp coureur Jannes Slendebroek over de klassieke Kersenronde van Mierlo en is er een interessant item over het wielermuseum van verzamelaar en wielerfotograaf Jo Nederkoorn uit Vinkel. De opnamen vonden plaats in wielercafé Cyklist aan de Nachtegaallaan in Eindhoven, toevallig dezer dagen een uitstekend start- en eindpunt van de spectaculaire lichtshow Glow waarmee Eindhoven de vertrouwde naam ‘Lichtstad’ eenmaal per jaar eer aan doet.

Voor de wielersportliefhebbers die de uitzendingen wielrennen op Kempen TV afgelopen weekend gemist hebben is er vandaag de hele dag en avond een herhaling te zien.

Kempen TV is te vinden op kanaal 1326 KPN en op kanaal 36 en 332 Ziggo. Voor kijkers in het Kempische buitengebied: Trined op kanaal 512.

Ook te zien via de link: https://youtu.be/yM-EcyI-HR8

Zie voor meer wielrenreportages: https://www.kempentv.nl/

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.