1312. 2021 Hapert-Bladel Interview op Kempen TV met Snelle Wiel Bestronics voorzitter Rob Kuijpers

Vandaag, dinsdag 8 juni, zijn cameraman Will Dekoninck en regisseur Chris Kinders op Kempen TV in gesprek met Rob Kuijpers, de voorzitter van Tour- en Wielerclub Snelle Wiel Bestronics. In het tenue van SWB is hij regelmatig op fiets te vinden, onder andere met de toerclub van SWB. Al vele jaren zet hij zich, via Blaal2BeatCancer, in voor Alpe d’HuZes, als vrijwilliger in de organisatie en als deelnemer. De afgelopen jaren heeft hij 5x deelgenomen en altijd de 6x volgemaakt. In 2019 was het hoogtepunt toen hij 10x achter elkaar de Alpe d’Huez bedwong.

Volgend jaar bestaat de vereniging uit Bladel die in Hapert een prachtig trainingsparcours met clubhuis heeft 75 jaar. Van oudsher wordt de Acht van Bladel, vroeger voor nieuwelingen en nu voor junioren georganiseerd. In het interview van drie kwartier vertelt Kuijpers uitgebreid over zijn laat ontstane passie voor de wielersport en over de diverse facetten die in zijn vereniging aan bod komen. Er is een run op het lidmaatschap van Snelle Wiel Bestronics, voor een groot deel veroorzaakt door de een aantal jaren geleden opgerichte mountainbike afdeling. Die heeft naast het schitterende MTB parcours binnen het aangelegde wegcircuit op sportpark De Lemelvelden in Hapert ook nog de beschikking over het Dak van Netersel. Dat trainingsparcours behoort bij de top vijf van Nederland op mountainbike gebied en trekt dan ook belangstelling van wijd en zijd.

Voor de elite en beloften van Snelle Wiel Bestronics is de vereniging een samenwerkingsverband aan gegaan met Buitenlust Helmond, Wielervereniging Schijndel en Pijnenburg Tilburg. De BHST Cycling ploeg krijgt daarmee een mooi wedstrijdprogramma aangeboden. Met onder meer oud-profcoureur Theo Eltink, die zijn opleiding bij de jeugd van Het Snelle Wiel genoot, als lid van de technische commissie is bij de vereniging de cirkel weer rond.

KempenTV is te vinden op kanaal 1326 KPN en op kanaal 36 en 332 Ziggo.

Zie voor meer wielrenreportages: https://www.kempentv.nl/

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.