1250. 2021 Kempen Profcoureurs kunnen hun hartje in België ophalen


In 2017 klopte Marjolein van ’t Geloof de Nederlandse juniorenkampioene Lorena Wiebes in de Omloop der Kempen Ladies (Foto Theo van Sambeek)

België blijft ook in coronatijd het paradijs voor de profwielrenners. Vanaf vandaag, woensdag 24 maart, is het vrijwel dagelijks prijs met een wedstrijd die er toe doet. Vandaag rijden de mannen de Oxyclean Classic-Brugge-De Panne, morgen is het de beurt aan de vrouwen in de koers die de hygiëneproductenfirma als hoofdsponsor heeft. Vrijdag is de E3 Saxobank Classic, de voormalige E3 Prijs aan de beurt en zondag gaat de aandacht uit naar Gent-Wevelgem. Vrijwel al die wedstrijden zijn live op tv te volgen. Ook in Italië wordt vijf dagen lang volop gekoerst in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. En de Spaanse Ronde van Catalonië gaat vandaag het hooggebergte in met live beelden op Eurosport 1. In alle wedstrijden vinden we Nederlandse deelname.

In Brugge-De Panne, jarenlang meer bekend als een driedaagse wedstrijd, hebben de laatste tien jaren alleen de Nederlanders Lieuwe Westra (2016) en Dylan Groenewegen (2019) weten te triomferen. Vorig jaar ging de zege naar de Belg Yves Lampaert die solo naar de overwinning reed. De wedstrijd gaat door De Moeren, een poldergebied waar de wind altijd vrij spel heeft. Op de deelnemerslijst voeren vooral sprinters de ploegen aan: er wordt gerekend op Sam Bennett, Jasper Philipsen, Sonny Colbrelli, Fernando Gaviria, Pascal Ackermann, André Greipel, onze jonge landgenoot David Dekker, Elia Viviani, Cees Bol, Arnaud Démare, Giacomo Nizzolo, Nacer Bouhanni, Timothy Dupont en de Noor Kristoffer Halvorsen. Op een mooie lentedag als deze maken zij allen een kans op de zege. Dertien Nederlanders met bij hen het broederpaar Boy en Danny van Poppel. Om 14.45 uur brengt Sporza op Een de wedstrijd in beeld.

Startlist for Oxyclean Classic Brugge-De Panne 2021 (procyclingstats.com)

Morgen is de wedstrijd van de vrouwen de eerste Belgische Women’s WorldTour wedstrijd. Pas voor het vierde jaar staat de koers op de wielerkalender. De eerste drie winnaressen waren achtereenvolgens Jolien D’hoore, Kirsten Wild en Lorena Wiebes. Die drie zijn er ook nu bij in het veld van 24 teams. Nederland is met 34 rensters vertegenwoordigd. Van hen hebben Kempenklassement winnares Evy Kuijpers, GP Groenen winnares Lorena Wiebes de nauwste banden met de Nederlandse Kempen. Daar was Wiebes ook al succesvol in Duizel en in Hapert. Marjolein van ’t Geloof won al eens de GP Groenen in Veldhoven en was in Westerhoven aan de winst. In Steensel en in Bergeijk won Evy Kuijpers al eens de jaarlijkse ronde en de Duitse Franziska Koch schreef in 2019 de Ronde van Steensel op haar naam. De wedstrijd is donderdag vanaf 15.00 uur rechtstreeks te volgen bij Sporza op Een.

Startlist for Oxyclean Classic Brugge-De Panne 2021 (procyclingstats.com)

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.