1227. 2021 Kempen Veldrijders en wegrenners wisselen elkaar af


De ploeg Intermarché-Wanty Gobert die deelneemt aan de UAE Tour traint in de zon van Abu Dhabi

Dit weekend komen de veldrijders voor het laatst in een paar crossen in actie. In Frankrijk konden ook de wegrenners al een paar weken hun seizoen beginnen. In Sint Niklaas wordt vandaag, zaterdag 20 februari, de Waaslandcross verreden als achtste en laatste wedstrijd in de serie van de Ethias crossen. Morgen gevolgd door de seizoenafsluiter in Oostmalle. In Frankrijk werd het wegseizoen geopend met de GP La Marseillaise (winnaar Aurélien Paret-Peintre), gevolgd door de Ster van Bessèges (winst voor  Tim Wellens) en de Ronde van de Provence (Iván Ramiro Sosa). Gisteren boekte onze Bauke Mollema als een van de vier deelnemende landgenoten in Frankrijk succes door de eerste etappe van de Tour du Var bergop op zijn naam te schrijven. Vandaag en morgen wordt de etappekoers in de Maritieme Alpen in de volgende twee ritten beslist. Bovendien gaan morgen, zondag 21 februari, de wegrenners van start in de eerste WorldTour etappekoers van 2021, de UAE Tour in de Verenigde Arabische Emiraten. Zowel de veldritten vanadaag en morgen alsook de wegwedstrijden worden rechtstreeks dan wel in uitgestelde samenvatting op tv in beeld gebracht.

In Sint Niklaas beginnen de vrouwen vanmiddag om 13.45 uur aan hun cross onder aanvoering van Belgisch kampioene Sanne Cant. Een paar toppers ontbreken maar het merendeel van de prijzenkapers van dit veldritseizoen is van de partij. Aniek van Alphen en Suzanne Verhoeven vertegenwoordigen zowel in Sint Niklaas als in Oostmalle de Nederlandse en de Belgische Kempen. Het veld bij de mannen wordt in Sint Niklaas aangevoerd door Europees kampioen Eli Iserbyt met van Kempense zijde de drie Snelle Wiel coureurs Corné van Kessel, Mees Hendrikx en Koen van Dijke. Ook in de Sluitingsprijs van Oostmalle zijn die drie present om zich met een stevig deelnemersveld te meten. Zie voor deelnemerslijsten en tv uitzendingen:

Waaslandcross 2021 Ethiascross deelnemerslijst dames.pdf (veldritkrant.be)

Waaslandcross 2021 Ethiascross deelnmerslijst heren.pdf (veldritkrant.be)

Veldrit Sint-Niklaas: Waaslandcross live op tv en livestream | Sport: Overige sport (infonu.nl)

Startlist Dames – Oostmalle 210221.pdf (veldritkrant.be)

Startlist Heren – Oostmalle 210221.pdf (veldritkrant.be)

Veldrit: Sluitingsprijs Oostmalle, live op tv en livestream | Sport: Overige sport (infonu.nl)

De weekendwedstrijden van de wegrenners worden eveneens in beeld gebracht. Op Eurosport 1 is vandaag, zaterdag, het gehele middagprogramma aan wielrennen gewijd. Vanaf 13.00 uur is er achtereenvolgens eerst een terugblik op de Clasica de Ameria in Portugal van vorige zondag, gevolgd door de Tour des Alpes-Maritimes et Var om 14.15 uur en daarna ook nog de twee wedstrijden in de Waaslandcross vanaf 16.00 uur. Zondagmiddag opnieuw vanaf 13.00 uur 2e etappe Tour du Var en 14.30 uur slotetappe Tour du Var, gevolgd door de 1e etappe van de UAE Tour om 16.15 uur.

Info Tour du Var en UAE Tour:

Bauke Mollema wint openingsetappe Tour du Var | WielerFlits

Startlist for Tour des Alpes Maritimes et du Var 2021 (procyclingstats.com)

Vandaag op TV bij Eurosport 1 – TVgids.nl

Startlist for UAE Tour 2021 (procyclingstats.com)

Zondag: TV Gids Eurosport 1 morgen – TV Gids

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.