1115. Kempen Woensdag wielrendag op Kempen TV over veiligheid in wielerwedstrijden

Politie en vrijwilligers bijeen voor de start van de Omloop der Kempen in Veldhoven (Foto Theo van Sambeek)

In de programmareeks van de regionale televisiezender Kempen TV is vandaag, woensdag 28 oktober als wielersportitem op de vaste woensdag gekozen voor het uigestelde onderwerp dat gaat over de veiligheid bij wielerwedstrijden.

Aan het woord komt Jacq de Clerck, oud politie-inspecteur en jarenlang betrokken bij de organisatie van de Omloop der Kempen. Vandaag wijdt hij op Kempen TV uit over zijn passie voor de wielersport.

Ook de komende weken zijn er iedere woensdag wieleritems: oud-beroepsrenner Dirk Bellemakers en nu ondernemer en sponsor van het Belisol Eindhoven Kempenklassement, organisator Wil Bellemakers van de Luyksgestelse kermisronde, Acht van Bladel voorzitter Hans Dorscheidt over het jeugdwielrennen, wielersupporter en oud-sponsor Henk Wintermans uit Steensel, verkeersregelaars bij klassieke wielerwedstrijden in de regio als Omloop der Kempen en Acht van Bladel, en Jan Peeters, de Eindhovense nestor van het wielrennen in de Kempen, komen aan bod. Mogelijk worden ook nog het vrouwenwielrennen, het veldrijden en het baanwielrennen nader belicht. En tussendoor zijn er items die terugblikken op wielerevenementen in de Kempen in de loop der jaren.

KempenTV is te vinden op kanaal 1326 KPN en op kanaal 36 en 332 Ziggo.

Actuele reportages kunnen worden terug gekeken op https://www.kempentv.nl/

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.