2360. 2024 Luyksgestel Kermisronde in het Greeniuz Belisol Kempenklassement

Voordat vorig jaar profsprinter Olav Kooij de jubileumeditie van de Luyksgestelse wielerronde op zijn naam schreef, was Jaap Roelen in 2022 het eerste aan de finishlijn (Kempenfoto-Peter van Rooij)

De kermisronde van Luyksgestel is dit jaar al toe aan de 56e editie. De Stichting Wielerevenementen Luyksgestel (SWEL) heeft in samenwerking met TWC De Grensrijders de zaakjes weer goed voor elkaar. Het programma op maandag 24 juni bevat niet alleen wedstrijden van vroeg in de middag tot ’s avonds laat, maar in die wedstrijden komt ook zoals gewoonlijk een sterk deelnemersveld aan het vertrek.

Nadat de schooljeugd vanaf 13.00 uur het spits heeft afgebeten is er om 14.00 uur als nieuw onderdeel een handbike race in het programma opgenomen. De strijd om de Kempencup bij de recreanten wordt vanaf 15.30 uur in een wedstrijd van 40 kilometer vervolgd. Om 17.00 uur komt een nieuwelingenpeloton in actie met daarin de plaatselijke favoriet Matt Roijackers en van Bestronics Snelle Wiel zijde Thyn Jacobs en Levi van Dijk. De slotwedstrijd is toe behouden aan elite, beloften en amateurs bij de mannen. Daarin de lokale renners Rens Vermeulen en zijn boer Jordy Vermeulen die afgelopen zondag op het NK nog zilver behaalde. De nummer 1 van dit NK, Jens van den Dool, verschijnt eveneens aan de start in Luyksgestel. Zij krijgen tegenstand van onder andere Martijn Rasenberg (de winnaar van de Omloop der Kempen), Stan Godrie, Jasper de Laat, Raymond Kreder en Jos Koop. Ook de Nederlandse kampioen EZC 2023 Tom Vermeer is present. Ook Hans Dekkers is een vaste deelnemer in Luyksgestel. Er staat een sterk blok van het clubteam Wilvo Group-TWC De Kempen aan de startlijn. En ook Tempo-Hoppenbrouwers-Viro heeft enkele coureurs in de strijd. Mees Hendriks, Bjarne Maton, Luke van de Put en Jens van Korven zijn erbij als regiovertegenwoordigers. Maar ook Rico van Damme zal zeker een gooi willen doen naar de overwinning. De Zeeuw uit Yerseke is na de wedstrijden in Gerwen, Westerhoven en Riethoven bij de Elite / belofte leider in het Greeniuz-Belisol Kempenklassement.

Programma

13.00 uur     Schooljeugd

14.00 uur     Nieuw! Handbike Race                      GP Multifix

15.30 uur     Funklasse / Luyksgestelse renners                Kempen Cup

17.00 uur     Nieuw! Nieuwelingen                                  GP PLUS Van de Huijgevoort

18.45 uur     Elite / belofte                                                GP PLUS Van de Huijgevoort

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.