2358. 2024 Kempen Regiorenners in de top tien op NK tijdrijden

Een 8e plek voor Fenny Coppelmans bij de junior vrouwen in Steenbergen (archieffoto)

Met de rood-wit blauwe truien voor Veraa Broeckaert (nieuwelingen meisjes), Fee Knaven (junior vrouwen), Stijn Vlieland (nieuwelingen jongens), de broers Michiel Mouris (junior mannen) en Wessel Mauris (beloften mannen), Riejanne markus (elite vrouwen), Brian Megens (elite zonder contract) en Daan Hoole (profs A en B mannen) was het gisteren een mooie zonnige dag op het NK tijdrijden in het West-Brabantse Steenbergen.

Het 36,8 kilometer lange parcours rond Steenbergen, woonplaats van bondscoach Koos Moerenhout, had een echte ronde in petto voor de tijdrijders. Vanuit het centrum van het Brabantse dorp trokken de renners de polders in tussen Steenbergen en Dinteloord. Op veelal lange, rechte wegen konden de zwaardere jongens hun vermogen goed kwijt. Eenmaal uit Steenbergen reden zij een ronde ten zuiden van Dinteloord, waarna ze uiteindelijk via dezelfde weg weer terugkeerden naar Steenbergen.

Van Kempen zijde reden zich Fenny Coppelmans, 8e bij de junior vrouwen, Huub Artz, 9e bij de beloften mannen en Matt Roijackers, 10e bij de nieuwelingen jongens, in de top tien van de titelstrijd.

De winnaars bij de profs: Riejanne Markus en Daan Hoole (Foto Cor Vos)

De tijdrit bij de vrouwen profs eindigde voor het tweede opeenvolgende jaar in een zege voor Riejanne Markus. De renster van VismalLease a Bike was 29 seconden sneller dan haar jonge ploeggenote Lieke Nooijen. Demi Vollering kon plaats nemen op het derde trapje van het podium.

Bij de mannen profs kreeg een in de Brabantse Kempen welbekend coureur de rood-wit-blauwe trui om de schouders. Daan Hoole, de 25-jarige renner van Lidl-Trek, won als gedoodverfde favoriet de titel. Als junior werd hij in 2016 en in 2017 eindwinnaar van de driedaagse Acht van Bladel. De lange renner uit Zuidland (198 cm) bleef Mick van Dijke (Visma-Lease a Bike) een seconde voor in Steenbergen. De bronzen plak ging naar Sjoerd Bax (UAE Team Emirates). Hij was slechts vijf tellen minder snel dan Hoole.

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.