2357. 2024 Luyksgestel 56e Sengers Metaal / Borrenbergs Bouwbedrijf Wielerronde van Luyksgestel om de GP PLUS Van de Huijgevoort

In Luyksgestel belooft het komende maandag 24 juni weer een gezellige wielerdrukte te worden (Kempenfoto-Peter van Rooij)

Traditiegetrouw vindt op kermismaandag 24 juni de Wielerronde van Luyksgestel plaats. Het is dit jaar alweer de 56e keer dat Stichting Wielerevenementen Luyksgestel (SWEL), in samenwerking met TWC De Grensrijders, het publiek van Luyksgestel en verder daarbuiten een interessant programma voorschotelt.

Programma

Het programma van de 56e Wielerronde van Luyksgestel is als volgt:

13.00 uur     Schooljeugd

14.00 uur     Nieuw! Handbike Race                      GP Multifix

15.30 uur     Funklasse / Luyksgestelse renners                Kempen Cup

17.00 uur     Nieuw! Nieuwelingen                                  GP PLUS Van de Huijgevoort

18.45 uur     Elite / belofte                                                GP PLUS Van de Huijgevoort

Nieuw! Handbike Race

Nieuw voor de Wielerronde van Luyksgestel is een wedstrijd voor Handbikers. In deze categorie bedrijven renners, zowel dames als heren, met een lichamelijke handicap in diverse klassen hun geliefde wielersport. Gedurende één uur en twee rondes laten zij zien welke enorme snelheden zij kunnen behalen met een handbike. Uiteraard is het wielerpubliek heel benieuwd hoe Luyksgestelse deelnemer Alex Bogaars zich gaat presenteren. Alex zal het onder andere moeten opnemen tegen de huidige Europese Kampioen Tim de Vries.

Matt Roijackers is bij de nieuwelingen de plaatselijke favoriet. Vandaag, woensdag 19 juni werd hij 10e op het NK tijdrijden in Steenbergen (Kempenfoto-Peter van Rooij)

Nieuw! Nieuwelingen

Eveneens nieuw is de categorie Nieuwelingen. In deze categorie strijden talentvolle 15- en 16- jarigen over een afstand van 40 kilometer om de Grote Prijs PLUS Van de Huijgevoort. De plaatselijke favoriet Matt Roijackers maakt deze strijd door zijn deelname voor het Luyksgestelse publiek extra interessant. Matt is tot dusver goed op dreef met al enkele overwinningen op zak. Hij gaat het opnemen tegen onder andere Tom Huissoon, Lars Alkemade, Koen Sonnemans en Sander Tullemans.

Funklasse

Voorafgaand aan de Nieuwelingen strijden de renners in de Funklasse voor de Kempencup. In deze wedstrijd rijden ook Luyksgestelse renners en renners van TWC De Grensrijders in een apart klassement.

Elite / belofte

Het hoofdgerecht wordt dit jaar weer gevormd door de Elite / belofte met daarbij de lokale renners Rens Vermeulen en zijn boer Jordy Vermeulen die afgelopen zondag op het NK nog zilver behaalde. De nummer 1 van dit NK, Jens van den Dool, verschijnt eveneens aan de start in Luyksgestel. Zij krijgen tegenstand van onder andere Martijn Rasenberg (de winnaar van de Omloop der Kempen), Stan Godrie, Jasper de Laat, Raymond Kreder en Jos Koop. Ook de Nederlandse kampioen EZC 2023 Tom Vermeer is present. Good-old Hans Dekkers is een vaste deelnemer in Luyksgestel. Mees Hendriks, Bjarne Maton, Luke van de Put en Jens van Korven zijn erbij als regiovertegenwoordigers. Maar ook Rico van Damme zal zeker een gooi willen doen naar de overwinning. De Zeeuw uit Yerseke is na de wedstrijden in Gerwen, Westerhoven en Riethoven bij de Elite / belofte leider in het Greeniuz-Belisol Kempenklassement.

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.