2351. 2024 Kempen Klassementswedstrijden volgen elkaar snel op

In de Kempencup won vorig jaar zuiderbuur Niels Vreys (Lommel) de wedstrijd in Luyksgestel vóór Tom Mandemakers en Filip Scholliers (Foto Jo Nederkoorn)

De komende weken is het wielrennen wat de klok slaat in de regio Kempenland. In een relatief klein gebied heerst het wielervirus nog altijd volop, getuige het aantal wedstrijden. Op weinig plaatsen in Nederland worden zoveel koersen georganiseerd als in de Brabantse Kempen. De renners kunnen punten verdienen in twee klassementen. De elite en beloften mannen strijden in het Greeniuz Belisol Kempenklassement, de recreanten meten zich in de Funklasse met elkaar in de Kempencup. Op maandag 17 juni gaan de renners in beide klassementen proberen nieuwe punten te scoren tijdens de kermisronde van Riethoven. Daarna volgen in de Kempencup de wedstrijden in Luyksgestel (maandag 24 juni tijdens de jaarlijkse kermisronde) en Bladel (zaterdag 29 juni tijdens de Bestronics Acht van Bladel).

De strijd voor de ereplaatsen in Westerhoven (Foto Coen van Kruysdijk)

In Westerhoven wordt al vanaf het eerste uur door de recreanten in de Kempencup stevige strijd om de punten gevoerd. Dit jaar was daar de openingskoers van de renners in de Funklasse. Ondanks het grillige weer werd er met een mooi aantal renners gestart. De wedstrijd over 25 ronden was een afvalrace waarbij een uitgedunde groep van een 9-tal  renners de laatste ronden inging. Een dappere uitlooppoging van Rob Petersen met nog 2 ronden op de teller hield geen stand. De wedstrijd werd beslist in een sprint tussen winnaar van het eindklassement 2023 Gijs Aarts, zuiderbuur Kristof Tielemans en runner up uit 2023 Tim Kragten. De uitslag Tielemans 1, Aarts 2 en  Kragten 3. Een dag later was Veldhoven het strijdtoneel in een afwachtingswedstrijd tijdens de Omloop der Kempen.

Winnaar Tim Kragten in Veldhoven (Foto Theo van Sambeek)

Kristof Tielemans kwam vastbesloten naar Veldhoven om zijn leiderstrui te verdedigen. Hij was betrokken bij 2 ontsnappingen  waarvan de tweede tot het einde stand hield. In gezelschap van Tim Kragten en Job Petersen leken deze 3 de prijzen te gaan verdelen ondanks het fel jagende peloton. Dramatisch was de pech voor Petersen en de pech voor Maarten Christis die na een felle achtervolging aansluiting had gemaakt met de koplopers. Een slimme move van Tim Kragten die niet over echte sprintersbenen beschikt bezorgde hem de overwinning. De sprint van het peloton werd gewonnen door Pieter Flierakkers  die hiermee zijn allereerste podiumplaats verdiende. Nu is het uitkijken naar de volgende wedstrijd in Riethoven, komende maandag 17 juni.

Gijs Aarts klopte vorig jaar in de slotwedstrijd in Weebosch Anton Vervecken en werd daarmee eindwinnaar van de Aqualon Van Zutphen Kempencup 2023 (Foto Coen van Kruysdijk)

Het programma van de Kermisronde van Riethoven op maandag 17 juni:

14:00 De Dikke Banden Race voor de schooljeugd

15:00 Dames – Amateurs, Belofte (club), Elite (club), Junioren (V)

17:00 Aqualon van Zutphen Kempen Cup (Inschrijving)

18:30 Heren – Amateurs, Belofte, Elite, Professional-B

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.