2350. 2024 Riethoven Strijd in Greeniuz Belisol Kempenklassement krijgt een vervolg

Na de openingswedstrijden in Gerwen en Westerhoven krijgt de strijd om de punten in het Greeniuz Belisol Kempenklassement op maandag 17 juni een vervolg in de kermisronde van Riethoven. De Stichting Wielerevenementen Riethoven (SWER) heeft ook dit jaar een uitgebreid programma in elkaar gestoken. Te beginnen met wedstrijdjes voor de basisschooljeugd, gevolgd door een vrouwenwedstrijd, een koers van Funklasse recreanten in de Kempencup en tot slot de Greeniuz Belisol Kempenklassementsrit van de mannen elite en beloften.

Tom Vermeer, de eindwinnaar van het Greeniuz Belisol kempenklassement 2023, zette in Riethoven al een stap in de goede richting en is ook dit jaar van de partij (Kempenfoto-Peter van Rooij)

Vorig jaar nam Tim Bierkens uit het West-Brabantse Stampersgat de zege uit Riethoven mee naar huis. Hij won de eindsprint van een kopgroep van vier waarin hij twee renners van het clubteam TWC De Kempen uit Valkenswaard als metgezellen had. Bovendien reed Greeniuz Belisol Kempenklassementsleider Tom Vermeer mee in die kopgroep. De renner uit Wuustwezel zag volop kansen zijn in Westerhoven veroverde puntentrui goed te verdedigen. Uiteindelijk kwam Bierkens met Luyksgestelnaar Jordy Vermeulen en groene truidrager Vermeer op het podium. Die laatste twee genoemden zijn ook komende maandag weer present op het voor de renners aantrekkelijke parcours. Vermeulen wordt vergezeld door een dozijn clubgenoten van Wilvo Group-TWC De Kempen. Nederlands kampioen EZC Vermeer die naast de eindzege 2023 in het Kempenklassement ook de Ronde van ’t Loo in Bergeijk won, moet het in zijn eentje zien te klaren. Hij stond dit seizoen al zesmaal op het podium met daarbij twee overwinningen. Een andere zegefavoriet is zeker ook Rico van Damme uit Yerseke. De Zeeuw is een goede bekende in de Kempische wedstrijden waarin hij er al enkele (vorig jaar in Duizel, Steensel en Ospel) winnend afsloot. Na de kermisronde van Westerhoven waarin hij als derde eindigde achter winnaar Sten Verzijl en Hans Dekkers voert Van Damme de tussenstand van het Greeniuz Belisol Kempenklassement aan. Hij was dit jaar al goed voor zeven podiumplaatsen met daarbij drie overwinningen. Nog een paar kansrijke namen: Jeroen Meijers en Jasper de Laat van JEGG-DJR Academy.

Rico van Damme bij de micro van Rien van Horik (Kempenfoto-Peter van Rooij)

Ook de renners uit eigen Kempische regio zijn in Riethoven goed vertegenwoordigd. Zoals hierboven al gemeld is Wilvo Group-TWC De Kempen met een grote groep elite en beloften bij de mannen present. Ze zijn met dertien in getal met de broers Jordy en Rens Vermeulen (Luyksgestel), Jens van Korven (Diessen), Jos Koop (Best) en Mat van Gorp (Bergeijk) als coureurs van de Valkenswaardse club uit de nabije regio. Dat geldt ook voor de vijf Tempo-Hoppenbrouwers-Viro mannen bij wie Bjarne Maton (Bladel), Luke van de Put (Esbeek) en Luuk van Gestel (Moergestel). De Australiër Aiden Sinclair en Sander Vissenberg uit België zorgen voor een internationaal tintje. Bij de vrouwen is Patricia Nuijens (Eersel) de regionale vertegenwoordigster.

Voor meer info over de wielerronde: swer.nl.

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.