928. 2020 Kempen Veldrijders naar Lille en Merksplas

Wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado voert twee klassementen aan

Op twee plaatsen in de Belgische Kempen komt zaterdag en zondag de fine fleur van het veldrijderkorps aan de start. Met uitzondering van Mathieu van der Poel en Tim Merlier, die hun pijlen op het komende wegseizoen richten, is de top in de diverse wedstrijdcategorieën aan het vertrek. In de Lilse Bergen is vandaag, zaterdag 8 februari, de Krawatencross de finale van de DVV Trofee. Dat klassement wordt bij de elite mannen aangevoerd door Eli Iserbyt en bij de elite vrouwen door wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado. Eerstgenoemde is zonder grote tegenslag al zo goed als zeker van de eindwinst. Het DVV klassement is er een op tijd en het moet al vreemd lopen wil Michael Vanthourenhout nog bijna vijfeneenhalve minuut goed maken op Eli Iserbyt. Corné van Kessel is op zeveneneenhalve minuut achterstand de nummer 4 in het klassement. Bij de elite vrouwen heeft Annemarie Worst, de winnares van de wereldbeker, nog een kleine kans om haar achterstand van 2.10 minuut op Alvarado in te lopen. Maar ook dan moet er bijna een wonder gebeuren. Maud Kaptheijns, Aniek van Alphen en Suzanne Verhoeven doen in Lille ook nog mee voor een ereplaats in het dagklassement. Bij de mannen beloften staan onder meer Bart Artz en Mees Hendrikx uit de Nederlandse Kempen aan de start. Zowel de vrouwen- als de mannencross wordt uitgezonden door Sporza in België en door Eurosport in Nederland.

Het programma in Lille:

09.15 u. 1ste jaars nieuwelingen
10.00 u. 2de jaars nieuwelingen
11.00 u. Junioren

12.00 u. Beloften mannen

13.45 u. Elite en Beloften vrouwen

15.00 u. Elite mannen

Mees Hendrikx hoopt zijn mooie prestatie in Dübendorf een vervolg te geven

Waar voorheen de Aardbeiencross van Hoogstraten een vast item op de crosskalender was, is die wedstrijd nu verplaatst naar Merksplas. De wedstrijden tellen morgen, zondag 9 februari, mee voor de Telenet Superprestige. Na de cross in Diegem voert Belgisch kampioen Laurens Sweeck de tussenstand bij de elite mannen aan met 1 schamel puntje voorsprong op Eli Iserbyt. Achter die twee is het prijs vechten voor de eerstvolgenden Lars van der Haar, Quinten Hermans, Corné van Kessel, wereldbekerwinnaar Toon Aerts en de talentvolle jonge Brit Thomas Pidcock die op plek 7 al 16 punten achterstand heeft op de leider. In het klassement van de mannen beloften is Thomas Pidcock ongenaakbaar. Van Nederlandse Kempenzijde staan Mees Hendrikx en Noah Vreeswijk op de deelnemerslijst.

Met 5 punten voorsprong op Yara Kastelijn (die dit weekend met een corset aan na breukjes in een paar werveluitsteeksels te Maldegem toch een poging doet haar lucratieve klassementsposities veilig te stellen) voert Ceylin del Carmen Alvarado ook in dit klassement de tussenstand bij de vrouwen aan. De Rotterdamse wereldkampioene heeft bij de beloften vrouwen een welhaast onoverbrugbare voorsprong op Inge van der Heijden. Ook Maud Kaptheijns (12e) en Aniek van Alphen (19e over all en gedeeld 4e bij de beloften vrouwen) hopen in Merksplas op het parcours van de Kolonie in de Belgische Noorderkempen nog wat punten weg te snoepen. Suzanne Verhoeven komt eveneens aan het vertrek. Thibau Nijs voert bij de junioren strijd om de hegemonie met Lennert Belmans. Danny van Lierop neemt in de tussenstand de 12e plaats in.

De wedstrijden van de elite vrouwen en elite mannen worden in Nederland uitgezonden bij Ziggo Sport Totaal. Sporza verzorgt op de Belgische zender Een later op de middag een samenvatting.

Het programma in Merksplas:

09.50 u. Nieuwelingen, eerste serie

10.35 u. Nieuwelingen tweede serie

11.50 u. Beloften mannen (U23)

13.40 u. Vrouwen elite

15.00 u. Mannen elite

Zie voor alle informatie:

https://sport.infonu.nl/overige-sport/125659-veldrit-cyclocross-merksplas-2020-live-op-tv-en-livestream.html

Vandaag en morgen worden ook de finales in de beslissende slotetappes van de wegrenners in de Ronde van Valencia op Eurosport 1 live uitgezonden vanaf 15.00 uur.

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.