925. 2020 Kempen Veldritresultaten WK Dübendorf

Het beeld van Corné van Kessel tekent de slechte parcoursomstandigheden in Dübendorf

De Nederlandse en de Kempense veldrijders hebben zondag de prachtige resultaten van een dag eerder niet kunnen overtreffen. Mees Hendrikx kan prat gaan op een mooie bronzen plak die hij zaterdag bij de beloften mannen veroverde. Als 19-jarige heeft de renner uit Valkenswaard nog een paar seizoenen de kans zich opnieuw voor een WK plaats in de selectie U23 te klasseren. Zondag was het parcours door de overvloedige regen herschapen in een modderpoel, zodat het extra zware wedstrijden waren voor de mannen junioren, beloften vrouwen en elite mannen.

De drie voor het oranje geselecteerde renners van Snelle Wiel-Bestronics troffen het wat de parcoursomstandigheden betrof niet echt. Maar dat gold uiteraard evenzeer voor alle andere deelnemers. Eerstejaars junior Danny van Lierop (Someren) werkte zich in de ochtenduren vanuit een startpositie achter in het veld geleidelijk aan wat verder naar voren en moest zich uiteindelijk met de 32e eindpositie in de middenmoot tevreden stellen. Een superieure Thibau Nijs reed naar de wereldtitel vóór zijn Belgische landgenoten Lennert Belmans en Emiel Verstrynge. Oranjerenner Tibor del Grosso, jong genoeg om volgend seizoen een hoofdrol te gaan vervullen, reed naar een knappe 5e plek. Aniek van Alphen had ’s middags een gunstige startpositie bij de beloften vrouwen. De net 21 jaar geworden renster uit Hapert stond bij de start op de voorste rij, maar moest constateren dat zij nog hard moet werken aan een snellere start. Ze verloor vanaf de start een aantal plaatsen, zodat ze pas in dertiende positie na de eerste ronde doorkwam. Toch kijkt ze positief terug op de opgedane ervaringen: “Een super zware dag gisteren op het WK in Dübendorf! Na een wat mindere start en een klein foutje op de brug iets te ver van achteren geraakt. Helaas niet voldoende kracht om goed mee te kunnen. Heel erg afgezien en zeker niet opgegeven! Uiteindelijk een 12e plek behaald. Heel veel geleerd en vooral genoten van deze dagen met de KNWU.” Met daarbij nog een bedankje aan haar supporters ter plaatse en aan de mensen van het begeleidingsteam. Komende woensdag staat Van Alphen in Maldegem aan het vertrek. De wereldtitel ging naar de Franse Marion Norbert Riberolle met op afstand de dit seizoen doorgebroken Kata Blanke Vas uit Hongarije en de Britse Anna Kay. De oranje rensters Manon Bakker en Inge van der Heijden finishten op plaats 5 en 6.

De mannen elite cross draaide uit in een alles overheersende dominantie van Mathieu van der Poel die daarmee zijn wereldtitel van Bogense prolongeerde. Al snel ontstond een eerste groep achter Van der Poel waarbij Corné van Kessel net niet kon aanpikken. De hele wedstrijd reed de oud-Veldhovenaar in zijn eentje achter dat groepje dat later nog wat uiteenviel. Op zich al een knappe prestatie om dat een uur lang vol te houden! Achter Mathieu van der Poel leverde de jonge Brit (20) Thomas Pidcock een indrukwekkende prestatie door enkele gedoodverfde medaillewinnaars uit België met een lange solo achter zich te houden. De strijd om het brons werd in een veldslag uitgevochten door Toon Aerts en Wout van Aert, waarbij laatstgenoemde door een lekke band in de slotronde zijn kansen verspeelde. Met een sterk slot slaagde Corné van Kessel er in alsnog op plek 7 in de uitslag beslag te leggen.

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.