922 Kempen Weekendresultaten en WK-selectie veldrijden

Corné van Kessel handhaaft zich tussen de top (Foto Marcel van de Meulengraaf)

Het weekend mocht er weer zijn voor een aantal veldrijders uit het Kempenland. In Hoogerheide was gisteren de nationale selectie aan de slag met enkele Kempenaren. Zaterdag al streed de jeugd in Moergestel voor de nationale titels.

Ook op zaterdag werd er internationaal gecrosst in het Belgische Zonnebeke. Mathieu van der Poel was weer ongenaakbaar en kreeg een goed herstelde Wout van Aert naast zich op het podium met Jens Adams als verrassende derde. Christine Majerus, de Luxenburgse kampioene, slaagde er pas in de slotfase in onze landgenote Denise Betsema bij haar rentree in de cross af te troeven. Ellen van Loy deed lang mee voor de volle winst maar werd uiteindelijk derde. Suzanne Verhoeven, Belgische kampioene bij de clubrensters, reed naar plaats 8 in de uitslag. Haar relaas: “In de start zat ik opgesloten, dus had ik geen vrije baan en daardoor was mijn start niet denderend. Gelukkig kon ik eenmaal in het veld al vele plekken goedmaken en zo kon ik net bij het ingaan van ronde 2 aansluiten bij de kop. Ook de 2e ronde kon ik nog netjes volgen, maar ik merkte toch wel dat ik al veel gegeven had om te volgen. Ik ben dan maar mijn eigen tempo gaan zoeken en dit was op een 10e plek. De laatste ronde zat er duidelijk nog iets extra’s in de benen en kon ik er zo nog 2 inhalen en zelfs tot op het wiel komen van plaats 7. Ook nummer 6 eindigde maar 2″ voor mij. Ik ben echt enorm tevreden over het goede gevoel en de leuke cross. Dit smaakt naar meer!”

Alle nationale jeugdkampioenen bijeen in Moergestel (Foto Jurgen van den Broek)

In Moergestel werd door de jeugd strijd geleverd voor de rood-wit-blauwe kampioenstruien. Gouden medailles waren er niet voor Kempische jongens en meisjes weggelegd, maar zilver en brons grepen zij in een vijftal titelcrossen. De titels gingen naar Cheyenne Meer (Beverwijk, meisjes cat. 1, 8 jaar), Olivier Klippel (Etten-Leur, jongens cat. 1, 8 jaar), Julia Herman (Nootdorp , meisjes cat. 1, 9 jaar), Jules van den Hoogen Eindhoven, 3e), Erik Bikker (Rotterdam, jongens cat. 2, 9 jaar), Jens Thissen (Valkenswaard, 2e), Lisa Brouwer (Bunschoten-Spakenburg, cat. meisjes cat. 2, 10 jaar), Gijs v.d. Biggelaar (Galder, jongens cat. 3, 10 jaar), Beer van Beurden (Eindhoven, 3e), Zoë Brakke (Staphorst, meisjes cat. 3 11 jaar), Delano Heeren (Sprundel, jongens cat. 4, 11 jaar), Mats Moeliker (Eindhoven, 3e), Elena van der Veken (Sint Jansteen, meisjes cat. 4, 12 jaar), Cas Timmermans (Wageningen-Hoog, jongens cat. 5, 12 jaar), Thomas Panken (Bladel 2e), Maureen Abma (Wolvega, meisjes cat. 5, 13 jaar), Michiel Mouris (Baambrugge, jongens cat. 6, 13 jaar), Puck Langenbarg (Ruurlo, meisjes cat. 6, 14 jaar), Maud Adams (Budel, 4e), Keye Solen (Zwolle, jongens cat. 7, 14 jaar).

In Hoogerheide stond zondag de GP Adrie van der Poel als finale Wereldbekercross op het programma van de internationale veldrijders. Ook daar stond geen maat op wereldkampioen Mathieu van der Poel die zich daarmee echt klaar toonde voor het WK komende zondag in Dübendorf. Toon Aerts rekende in een felle strijd met Eli Iserbyt af voor podiumplaats 2 en won met voorsprong het wereldbekerklassement. Corné van Kessel reed zich nog net in de top tien en verzekerde zich daarmee van plaats 7 in de eindstand van de Wereldbeker.

In een ongemeen spannende strijd van de vrouwen trok Lucinda Brand aan het langste eind. Pas vlak voor het einde van de cross moest Céline del Carmen Alvarado door een schuiver op de schuine kant capituleren voor Annemarie Worst die zich daarmee van de eindzege in de Wereldbeker verzekerde. Aniek van Alphen was de enige renster uit de Nederlandse Kempen. De 20-jarige belofte uit Hapert finishte als 25e en kon tevreden terug kijken op haar tweede wereldbekercross: “Na een redelijk goede start had ik de eerste twee ronden niet genoeg kracht om verder naar voren op te schuiven. Voor mijn gevoel heb ik toch een goede stabiele wedstrijd gereden, zodat ik met een goed gevoel naar huis kon vertrekken.”

Mees Hendrikx is een van de Kempenaren in de Oranjeselectie op het NK in Zwitserland

 De beloftencross in Hoogerheide eindigde in een zege voor Nederlands kampioen Ryan Kamp (Raamdonksveer). Mees Hendrikx (Valkenswaard) deed het lang niet slecht met de 8e plaats aan de finish. Voor hem had er wellicht zelfs meer ingezeten: “Een dijk van een wedstrijd gereden, flink aantal rondes op kop met zicht op een podium plaats. Laatste ronde jammer genoeg onderuit gegaan samen met Timo Kielich.” Noah Vreeswijk (Someren) en Bart Artz (Wintelre) finishten als 26e en 28e in het veld van 49 starters. Ook de junioren reden hun wereldbekercross in Hoogerheide met winnaar Dario Lillo (Zwitserland) en Snelle Wieler Danny van Lierop (Someren) op plaats 35.

 Komend weekend staat het WK veldrijden in het Zwitserse Dübendorf op het programma van de internationale top. Vier Kempenaren maken deel uit van de oranje selectie.

Selectie Elite-mannen

1. Mathieu van der Poel

Lars van der Haar

 • Corné van Kessel

 Joris Nieuwenhuis

David van der Poel

Sieben Wouters

Stan Godrie

Selectie Elite-vrouwen

 1. Ceylin del Carmen Alvarado
 2. Annemarie Worst
 3. Lucinda Brand
 4. Yara Kastelijn
 5. Geerte Hoeke

Selectie U23-mannen

Ryan Kamp

Pim Ronhaar

Tim van Dijke

 • Mees Hendrikx

 Kyle Agterberg

Selectie U23-vrouwen

Inge van der Heijden

Manon Bakker

 • Aniek van Alphen

 Selectie Junior-mannen

Hugo Kars

Tibor del Grosso

 • Danny van Lierop

 Lucas Janssen

Bailey Groenendaal

Selectie junior-vrouwen

 1. Shirin van Anrooij
 2. Puck Pieterse
 3. Fem van Empel
 4. Ilse Pluimers
 5. Isa Nomden
 6. Senne Knaven

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.