895. 2019 Kempen Veldrijders naar Heusden-Zolder en Loenhout

Hier ploetert Corné van Kessel nog voorop door de modder in Namen waar hij als 3e zal finishen (Foto Alexis Dancerelle)

Heusden-Zolder is vandaag, tweede Kerstdag 26 december plaats van handeling voor de volgende cross in de Wereldbeker veldrijden. Uit 22 landen komen bijna 300 renners en rensters aan de startlijn in de 4 wedstrijdcategorieën.

Bij de junioren wordt de tussenstand in de Wereldbeker aangevoerd door de Belg Thibau Nijs vóór de Zwitser Dario Lillo en Lennert Belmans uit België. Danny van Lierop (Snelle Wiel en ZZPR.nl) is in het oranje een van de 6 Nederlandse vertegenwoordigers in het veld van 76 renners. Bij de beloften zijn Bart Artz (Wintelre) en Mees Hendrikx (Valkenswaard) met 4 compagnons de Nederlandse inbreng tussen 67 deelnemers. In de Wereldbeker tussenstand bij de beloften mannen leidt de Zwitser Kevin Kuhn vóór onze landgenoot Ryan Kamp en de Fransman Antoine Benoist.

Bij de elite en beloften vrouwen zijn de Oranjevrouwen na al hun successen tot nu toe in dit seizoen opnieuw de favorieten. Met 11 rensters vertegenwoordigd, bij wie Maud Kaptheijns (Bergeijk), heeft het er alle schijn van dat oranje weer de hoofdtoon voert. De complete wereldtop is present (94 deelneemsters). Vorig jaar ging de zege in Heusden-Zolder naar Marianne Vos die toen Lucinda Brand, Sanne Cant, Ceylin del Carmen Alvarado en Maud Kaptheijns in die volgorde achter zich hield. Nu wordt de wereldbekerstand aangevoerd door de Tsjechisch-Amerikaanse Katerina Nash vóór Alvarado en Annemarie Worst. In de tussenstand bij de beloften vrouwen leidt Rotterdamse Ceylin del Carmen Alvarado vóór Inge van der Heijden (Schayk) en de Britse Anna Kay.

Op het zware parcours op en rond het autocircuit van Zolder vertrekt wereldkampioen Mathieu van der Poel (vorig jaar winnaar vóór Wout van Aert en Joris Nieuwenhuis) als favoriet met bij zijn oranje ploeggenoot Corné van Kessel (op het podium in Namen) tussen 70 starters. Belgisch kampioen Toon Aerts is na Namen evenals vorig jaar leider in de Wereldbeker, maar krijgt het met 4 gebroken ribben na de cross in Namen zwaar te verduren.

De wedstrijden van de vrouwen en de mannen worden live bij Sporza op de Belgische zender Een en op Europsport1 uitgezonden. De NPO zendt de wedstrijden niet rechtstreeks uit op de Nederlandse televisie.

Maud Kaptheijns in de moddercross op de Citadel van Namen (Foto Olivier Bachelart)

Op vrijdag 27 december telt de Azencross in Loenhout mee voor de DVV Trofee. Het programma ziet er als volgt uit:

10.00 u. Vrouwen junioren

10.45 u. Mannen junioren

11.50 u. Mannen beloften

13.45 u. Elite vrouwen

15.00 u. Elite mannen

De volgende vrouwen hebben een contract voor alle wedstrijden in de DVV Trofee: Sanne Cant, Annemarie Worst, Loes Sels, Katie Keough, Ceylin del Carmen Alvarado, Alice Maria Arzuffi, Ellen Van Loy, Eva Lechner, Inge van der Heijden (4 wedstrijden), Laura Verdonschot, Katie Compton, Maud Kaptheijns, Sophie de Boer en Jolien Verschueren. Bij de elite mannen zijn dat: Mathieu van der Poel, Toon Aerts, Michael Vanthourenhout, Lars van der Haar, Laurens Sweeck, Quinten Hermans (5 wedstrijden), Corné van Kessel, Marcel Meisen ((5 wedstrijden), Gianni Vermeersch (5 wedstr.), Eli Iserbyt, Jens Adams, Tim Merlier, Daan Soete, Tom Meeusen, Jim Aernouts, Nicolas Cleppe, Thijs Aerts, Sieben Wouters (5 wedstrijden) en Stan Godrie.

Ook de cross van de elite vrouwen en mannen wordt live uitgezonden bij Sporza op Een en op Eurosport1. Wout van Aert maakt zijn rentree in de Azencross.

Info: https://sport.infonu.nl/overige-sport/165665-veldrit-azencross-loenhout-2019-live-op-tv-en-livestream.html

En: https://www.veldritkrant.be/kalender/loenhout-azencross

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.