890. 2019 Kempen Internationale veldrijders naar Sint-Niklaas en Namen

Aniek van Alphen en Suzanne Verhoeven starten vanmiddag in Sint-Niklaas (Foto’s Marcel van de Meulengraaf)

Twee internationale crossen staat de veldrijders dit weekend weer in België te wachten. Vandaag, zaterdag 21 december de Waaslandcross in Sint-Niklaas die meetelt in de Rectavit Series. Morgen, zondag 22 december de Wereldbekercross in Namen op de welbekende Citadel.

In Sint Niklaas starten wereldtoppers als Mathieu van der Poel, Quinten Hermans en Thomas Pidcock in het gezelschap van onder meer Zdenek Stybar en uit de Nederlandse Kempen Bart Artz (Wintelre), Mees Hendrikx (Valkenswaard) en van de regionale clubs Koen van Dijke (Snelle Wiel-Bestronics) en Noah Vreeswijk (TWC De Kempen). In totaal 59 renners van 8 nationaliteiten nemen bij de mannen elite en beloften de start.

Het deelnemersveld bij de vrouwen elite en beloften (63 rensters) bestaat zelfs uit 13 nationaliteiten. Met vooral sterke Belgische deelname onder aanvoering van wereldkampioene Sanne Cant. Maar ook het aankomende Hongaarse talent Blanka Kata Vas en uit de Kempen Suzanne Verhoeven (Oud-Turnhout) en Aniek van Alphen (Hapert) met startnummer 10 en 11.

Huub Artz (Wintelre), Yanick de Vos (Valkenswaard) en Mat van Gorp (Bergeijk) verdedigen de eer van de Nederlandse Kempen bij de junioren in Sint-Niklaas.

De wedstrijden van de vrouwen elite/beloften (start 13.45 uur) en de mannen elite/beloften (start 15.00 uur) worden live uitgezonden bij Sporza op Een en op Eurosport1.

Corné van Kessel en Maud Kaptheijns bij de deelnemers in de Citadelcross van namen (Foto Marcel van de Meulengraaf)

In Namen ziet het zondagprogramma er als volgt uit:

10.00 u. Junioren

11.20 u. Beloften

13.30 u. Vrouwen elite en beloften

15.00 u. Mannen elite

Uit 20 landen komen meer dan 300 renners en rensters aan de startlijn in de 4 wedstrijdcategorieën.

Bij de junioren wordt de tussenstand in de Wereldbeker aangevoerd door de Belgen Thibau Nijs, Ward Huybs en Jente Michels. Danny van Lierop (Snelle Wiel en ZZPR.nl) is in het oranje een van de 6 Nederlandse vertegenwoordigers in het veld van 83 renners.

Bij de beloften zijn Bart Artz en Mees Hendrikx met 4 compagnons de Nederlandse inbreng tussen 68 deelnemers.

Bij de elite en beloften vrouwen zijn de Oranjevrouwen na al hun successen tot nu toe in dit seizoen opnieuw de favorieten. Met 12 rensters vertegenwoordigd, bij wie Maud Kaptheijns (Bergeijk), heeft het er alle schijn van dat oranje weer de hoofdtoon voert. Marianne Vos meet zich voor het eerst dit seizoen met de complete wereldtop (97 deelneemsters).

Op het zware parcours van de Citadel vertrekt wereldkampioen Mathieu van der Poel (vorig jaar winnaar vóór Wout van Aert en Toon Aerts) als favoriet met bij zijn oranje ploeggenoten Corné van Kessel tussen 72 starters.

Ook de wedstrijden van de vrouwen en de mannen worden live bij Sporza op de Belgische zender Een en op Europsport1 uitgezonden. Op NPO1 besteedt ook de Nederlandse televisie aandacht aan de Wereldbekercross.

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.