869. 2019 Kempen Corné van Kessel en Harrie Lavreysen net naast het podium

Op het snelle stadsparcours in Kortrijk was Corné van Kessel (voorop) tot het einde toe een van de smaakmakers (Foto Björn van der Schoot)

De twee Kempense coureurs die gisteren op twee totaal verschillende onderdelen van de wielersport in actie kwamen konden beiden net niet een podiumplaats verwerven. In de CAPS Urban cross van Kortrijk was Corné van Kessel niet uit de voorste rangen weg te slaan. De oud-Veldhovense profcrosser uit Herenthout nam aanhoudend het voortouw in de snelle wedstrijd door het stadspark van de Oost-Vlaamse plaats. Uiteindelijk was het toch weer Mathieu van der Poel die alle tegenstanders geslagen achter liet. In de eindsprint van zijn achtervolgers op de brug over de Leie greep de Belgische wegkampioen Tim Merlier de tweede plek vlak vóór Belgische crosskampioen Toon Aerts. Corné van Kessel moest zich in het elitegroepje met plaats 4 tevreden stellen.

In Hongkong was het een wedstrijd van totaal ander kaliber op de wielerbaan. De keirin stond op het programma van Harrie Lavreysen in de Worldcup. Het kan niet alle dagen feest zijn voor de Luyksgestelse baancoureur. Wereldkampioen Matthijs Büchli (Haarlem) en Europees kampioen Harrie Lavreysen begonnen achteraan tijdens de keirin wedstrijd. Op het moment dat de derny de baan uitstuurde, kon het kijken naar elkaar beginnen. Het was dringen geblazen voor de voorste plaatsen, waardoor de Nederlandse mannen in de slotronde moesten komen. Büchli kon nog een plekje opschuiven en belandde daarmee op het podium. Lavreysen kwam er niet meer uit en moest genoegen nemen met de vierde plek. De winst was voor de Nieuw-Zeelander Callum Saunders, die de regerende olympische kampioen Jason Kenny wist af te houden.

Vandaag staat voor wereldkampioen Harrie Lavreysen de individuele sprint in Hongkong op het programma.

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.