866. 2019 Moergestel Veldritweekend Jeugdcross en GP Destil

Mirjam van Poppel-Melchers loste in 2006 het startschot van de 25e jubileumeditie in Moergestel 

Twee dagen staat Moergestel in het teken van de veldritsport onder organisatie van de Stichting Wielrennen Moergestel en Oisterwijk. Zaterdag 30 november op het crossparcours aan de Zandstraat de jeugdveldrit met 7 wedstrijdcategorieën, zondag 1 december zijn er opnieuw 7 wedstrijden in de Grote Prijs Destil.

In de GP Destil voor de jeugd starten veel rennertjes die ook vorig weekend aan de Pietencross te Dommelen deelnamen. Kempense deelnemertjes zijn in jeugdcategorie 1 Jules van den Hoogen (Eindhoven), in categorie 2 Juul Claes (Bergeijk), Siep Moeliker (Eindhoven) en Jens Thissen (Valkenswaard), in categorie 3 Beer van Beurden en Linus La Grand (Eindhoven), Brianne Dokter (Valkenswaard), Luuk Meijer (Bladel) en Lars Peeters (Oirschot), in categorie 4 Teun van Beurden en Mats Moeliker (Eindhoven), Matt Roijackers (Luyksgestel), Claire Dokter en Lars Eeftink (Valkenswaard). De vier jongste categorieën beginnen vanaf 12.00 uur aan hun wedstrijdjes. Om 14.00 uur is het de beurt aan de volgende drie jeugdcategorieën. In categorie 5 zijn de regionale deelnemers Thomas Panken (Bladel), Maeryn van den Hoogen en Bo Klappe (Eindhoven), Maartje Jacobs (Veldhoven), Neel Lepelaars en Matt Roijackers (Luyksgestel) en Luuk van Zuiden (Maarheeze). In categorie 6 is het onder meer de beurt aan Maud Adams (Budel) en Fenny Coppelmans (Hapert), in de oudste jeugdcategorie 7 zijn thuisrijder Jorn van Beers (Moergestel) en Jitse Wildermans (Valkenswaard) de Kempense deelnemers. Omdat op zaterdag 25 januari op hetzelfde parcours in Moergestel de Nationale Jeugdkampioenschappen veldrijden plaatsvinden, worden de wedstrijdjes van zaterdag door zowat 300 jeugdrenners uit het hele land als een soort generale repetitie aangegrepen.

Het is alweer lange tijd geleden (2006) dat Van IJzendoorn (Tiel) de 25e jubileumeditie van de Moergestelse veldrit won

Zondag 1 december komen in de GP Destil de overige KNWU wedstrijdcategorieën aan bod. Om 11.00 uur is de eerste start voor de Masters 40+ met Europees kampioen en oud-prof Erik Dekker (Hedel), Ton van Korven (Diessen) en een groepje Engelse veldrijders in hun midden. Joost Stokkermans (Diessen) is om 12.00 uur een van de 73 nieuwelingen die de start nemen. Huub Artz (Wintelre) voert vanaf 13.00 uur het veld bij de junioren aan met van Kempense zijde ook Camiel Cornelis (Leende), Mat van Gorp (Bergeijk), Jens van Korven en Robin van Poppel (Diessen) en Jesse Kramer (Borkel en Schaft). Om 14.00 uur starten Junior-vrouwen in een gezamenlijke wedstrijd met Elite-, Belofte- en Amateurvrouwen, twee minuten later gevolgd door de Nieuweling-meisjes. Uit de nabije regio behoren Mijntje Geurts (Luyksgestel), Anouk Reen (Eindhoven) en Lisette Schoon (Best) bij de deelneemsters.

In de slotwedstrijd met Elite, Beloften, Amateurs en Sportklassers starten om 15.00 uur 90 renners onder aanvoering van Kyle Agterberg (Maartensdijk) met nummer 1. Bart Artz (Wintelre), Niels Bierens (Eersel), Wessel Coppelmans (Hapert), Rick van Deursen (Budel-Schoot) en Luuk Nissen (Best) zijn hier de regionalen. Kelvin Bakx (Bergen op Zoom), Jens Dekker (Fluitenberg), Klaas Groenen (Boxtel), Maik van der Heijden (Schayk), Mart Muskens (Heesbeen), Noah Vreeswijk (Someren) en Eddy van IJzendoorn (Veenendaal) mogen bij de favorieten gerekend worden.

Volledig programma:

Zaterdag 30 november 2019:
12:00 Jeugd Cat. 1
Jeugd Cat. 2 (start direct na de finish van Cat. 1)
Jeugd Cat. 3 (start direct na de finish van Cat. 2)
Jeugd Cat. 4 (start direct na de finish van Cat. 3)
14:00 Jeugd Cat. 5
Jeugd Cat. 6 (start direct na de finish van Cat. 5)
Jeugd Cat. 7 (start direct na de finish van Cat. 6)

 

Zondag 1 december 2019:
11:00 Masters
12:00 Nieuwelingen
13:00 Junioren
14:00 Elite vrouwen / Junior vrouwen
14:02 Nieuwelingen meisjes
15:00 Amateurs / Sportklasse
15:00 Elite / Belofte

 

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.