788. 2019 Kempen Zege Aniek van Alphen in Koningshooikt

Het podium van de veldrit in het Belgische Koningshooikt met winnares Aniek van Alphen die wordt geflankeerd door Sterre Vervloet en Britt Jochems

Zondag behaalde Aniek van Alphen haar eerste zege in het pas begonnen veldritseizoen. In het Belgische Koningshooikt nam de 20-jarige belofte uit Hapert van het team Kleur op Maat – BNS vrijwel van start af aan de leiding en stond die niet meer af in de wedstrijd over veertig minuten. Met meer dan twee minuten voorsprong reed zij in de B-cross naar de overwinning. Zij kreeg de jonge Belgische Sterre Vervloet (15 lentes) en haar eigen al wat oudere landgenote Britt Jochems naast zich op het podium. Uiteraard was Van Alphen bijzonder tevreden: “Deze wedstrijd gereden als goede training voor wat komen gaat. Ik kijk uit naar aankomend weekend waar het cross seizoen echt gaat beginnen in Vittel (Frankrijk).”

Corné van Kessel finisht in Waterloo (USA)

Op een veldritparcours dat door de overvloedige regenval meer leek op een modderbad werd zondag in Waterloo (USA) de tweede wereldbekerwedstrijd van het pas op gang gekomen seizoen verreden. Bij de mannen was het opnieuw de 20-jarige Belg Eli Isterbyt die met de zege ging strijken. En evenals een week eerder in Iowa legde Belgische veldritkampioen Toon Aerts achter Iserbyt op de tweede plaats beslag. Kempen vertegenwoordiger Corné van Kessel kwam ditmaal beter uit de verf dan in de voorgaande wedstrijden in de Verenigde Staten. Waar hij vorig jaar als 6e finishte in Waterloo nam hij nu de 5e eindpositie voor zijn rekening. Daarmee toonde de oud-Veldhovenaar aan dat hij weer in goeden doen is. Na zijn opgave van vorige week in Iowa moest Van Kessel vanaf rij 4 starten. In de loop van de wedstrijd reed hij in de blubber steeds verder naar voren, moest even ruimte laten aan zijn Telenet Baloise ploegmaten Quinten Hermans en Nicolas Cleppe, maar herpakte zich sterk en finishte alsnog als 5e. Daarmee kwam hij als eerste Nederlander over de finish. Landgenoot Joris Nieuwenhuis eindigde als 8e.

Maud Kaptheijns op een parcours (Eeklo) dat haar beter lag dan het modderbad in Waterloo (USA) (Foto Alain VDP)

Ook Maud Kaptheijns was aan de slag in de wereldbekermanche van Waterloo. In een goed opgebouwde cross waarin zij aanvankelijk de top vijf mee bezette, later als elfde over het modderparcours reed, werkte de veldrijdster uit Bergeijk van Pauwels Sauzen –  Bingoal zich uiteindelijk op naar plaats 9 in de uitslag. Op het rijden van de Tsjechische en met een Amerikaan getrouwde Katerina Nash stond geen maat in de Waterloose blubber. De 41-jarige renster voelde zich blijkbaar in haar element, maar moest zich in de laatste omloop nog reppen om de achter in het veld gestarte Jolanda Neff achter zich te houden. Die Zwitserse allroundster, op de mountainbike ook een van de besten ter wereld, finishte als tweede voor de jonge Britse Evie Richards. Van Nederlandse zijde reed ook Manon Bakker (8e) een goede wedstrijd.

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.