720. 2019 Hapert Winst voor Chloe Hosking en Mitchell Huenders

Mitchell Huenders geeft Gino Luca Vierhouten en zijn andere medevluchters in Hapert het nakijken (Foto Theo van Sambeek) 

Het duurde in Hapert tot de laatste 25 kilometer, maar toen was het eindelijk ook goed raak in de elite/beloften en amateurkoers. Na tal van uitlooppogingen lieten acht renners het nog vijftig koppen tellend peloton hun hielen zien. Pieter van Oirschot, Florian Smits, Ronan van Zandbeek, Koen van Dijke, Gino Luca Vierhouten, Mitchell Huenders, Rico van Damme en Daan Hoeks namen voorsprong. Met een flinke krachtsinspanning op de warme avond wist alleen Teun Teulings nog bij de leiders aan te sluiten. Vervolgens duurde het enkele ronden voordat nog vijf renners de sprong naar de kop van het veld maakten. Glenn Loenders, Jasper de Laat, Harm Celi, Tom Wijfje en Remco Esselaar sloten aan met nog twee ronden van drie kilometer te rijden. In de eindsprint toonde Mitchell Huenders zich duidelijk de sterkste van de avond. De 30-jarige coureur uit Veenendaal kreeg Gino Luca Vierhouten en de Zeeuw Rico van Damme naast zich op het podium. Winnaar Huenders verontschuldigde zich na afloop voor zijn niet starten in Luyksgestel daags tevoren. Voor het vieren van zijn overwinning had hij weinig woorden nu zijn opa aan zijn laatste levensweek bezig was. Gino Luca Vierhoutenmoest toegeven dat hij geen antwoord had op de eindsprint van Huenders. Wel verbeterde de zoon van oud-prof Aart Vierhouten met zijn prestatie de derde eindpositie van zijn vriendin Nina Kessler eerder op de avond. Rico van Damme beschouwde de wedstrijd in Hapert als een welkome voorbereiding op het NK in het komend weekend.

De Australische Chloe Hosking was in de eindsprint een maatje te groot voor Eva Buurman (links) en Nina Kessler (Foto Theo van Sambeek) 

Een klein vrouwenpeloton ging in de late namiddag onder de hete zon voor 60 kilometer koers van start. Al vroeg in de wedstrijd nam een kwintet voorsprong. Belisol Eindhoven Kempenklassementleidster Monique van de Ree moest met een losgeraakte zadelpin lijdzaam toezien hoe Eva Buurman, Evy Kuijpers, Nina Kessler, Chloe Hosking en de Oostenrijkse Hannah Gruber-Stadler goed samenwerkend steeds verder weg reden. In de eindsprint van het pelotonnetje zette zij met haar 6e plek wat zaken recht met oog op het klassement waarin zij de leiding houdt. Chloe Hosking liet in de eindsprint van de vijf aan kop duidelijk zien dat zij al enkele jaren goed meetelt in het internationale werk. De 28-jarige Australische renster van de Alé Cipollini ploeg won al enkele jaren achtereen diverse grote wedstrijden. De Hapertse omloop werd dan ook een kolfje naar haar hand nu ze de Australische winter in de Europese zomer doorbrengt. De 19-jarige Hannah Stadler-Gruber, dit wegseizoen in Valkenburg woonachtig en deel uitmakend van de roze Jos Feron ploeg, was in haar nopjes met het parcours in Hapert. “Hier kom ik zeker volgend jaar terug,” was haar reactie na afloop.

Tussen de wedstrijden van de vrouwen en de mannen door werd er volop strijd geleverd in de Kempencup. Met zowat 80 deelnemers was er sprake van een geanimeerde koers waarin de Belgische triatleet Maarten Christis aan het langste eind trok. Waarmee hij zijn leiderspositie in het klassement verstevigde. Zijn twee medekoplopers Hooge Mierdenaar Rinus Verhorevoort en Tijn Seuntjes uit Bladel moesten in de eindsprint de duimen leggen. Erwin Rijkers liet zich tot clubkampioen van de organiserende TWC Hapert kronen vóór John Penson en Stephan Janssen.

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.