714. 2019 Luyksgestel Sterk renners- en renstersveld in 53e kermis

In een millimetersprint klopte Maarten van Trijp vorig jaar Hans Dekkers in de wedstrijd van de elite en beloften mannen (Foto Theo van Sambeek)

Op kermismaandag 24 juni staat Luyksgestel weer bol van het wielrennen. Een sterk internationaal veld komt aan de startlijn, zowel bij de elite en beloften mannen als die wedstrijdcategorie van de vrouwen. Beide wedstrijden tellen mee in het Belisol Eindhoven Kempenklassement. Ook de recreanten rijden in de funklasse een nieuwe wedstrijd die meetelt voor de VDL-Kempencup. Het publiek heeft gratis toegang tot de wedstrijden van Stichting Wielerevenementen Luyksgestel.

Belgisch kampioen bij de elite zonder contract Rutger Wouters uit Koersel staat aan de start van de 53e Ronde van Luyksgestel. Hij moet het onder meer opnemen tegen Luyksgestelnaar Sverre Senders die voor het eerst in zijn thuisrace deelneemt bij de beloften en een reputatie heeft hoog te houden met voorgangers als oud-prof Dirk Bellemakers, wereldkampioen baansprint Harrie Lavreysen, Olympisch MTB-deelnemer (3x!!) Rudi van Houts en een paar succesvolle BMX’ers uit het grensdorp.. Ook starten natuurlijk de leider in het Belisol Kempen klassement Jasper de Laat (Moergestel) en zijn naaste belager Pieter van Oirschot (Best). De man van het voorjaar en recent winnaar van de Ronde van Noord Holland, Coen Vermeltfoort zal eveneens starten en is gebrand op de overwinning. Hij krijgt zijn ploegmaten Abe Celi en Daan van Sintmaartensdijk aan zijn zijde. Jeroen Meijers (Alphen) is in vorm getuige zijn eindzege in de Tour de Filipinas. Ook de winnaar van de kermisronde van Westerhoven staat aan het vertrek in de persoon van Stan Godrie (Zundert).

Robbie van Bakel (Deurne) is van de partij net als Jos Koop (Eindhoven), die dit jaar al de Ronde van Groningen wist te winnen. Ook oud-winnaar Raymond Kreder (Oudenbosch) is aanwezig net als zijn broer Michel Kreder uit Zevenhuizen. Uit de regio starten Rick Burgmans uit Westerhoven en het jonge duo Roy Dirven en Kelvin Kanen uit Bergeijk, verder ook Bart Artz en Kars ten Boske (Wintelre) en Niels Bierens (Eersel), Bouwe Boonstra (Eindhoven), Mees Hendrikx en Daan Marsmans (Valkenswaard). Ook de jonge Luuk van Gestel (Moergestel) en Guus Pril (Best) vertegenwoordigen het Kempenland. Uit België staan naast de nationale kampioen ook Daan Hoeyberghs en Tom Vermeer aan de start. Uit Duitsland komt de winnaar van de kermisronde van Riethoven Benjamin Sydlik naar een ongetwijfeld weer mooie editie van de Ronde van Luyksgestel.

Een prachtig podium bij de vrouwen in 2018: winnares Nina Kessler met naast zich Jolien d’Hoore en Europees kampioene Marianne Vos (Foto Theo van Sambeek)

Bij de vrouwen komt de beloften wereldkampioene veldrijden 2019 Inge van der Heijden (Schayk) aan de start. Ook Puck Moonen (Liempde) en Maud Kapteijns (Bergeijk) staan aan het vertrek voor een ongetwijfeld spannende race. Daarin ook de leidster in het Belisol Eindhoven Kempenklassement Monique van de Ree (Etten-Leur) die tegenstand zal krijgen van onder meer Kelly Markus (Hoofddorp), nationaal kampioene Evy Kuijpers (Lierop) en de solo-winnares van Riethoven Yara Kastelijn (Neerkant). Blikvangster dit jaar is Marianne Vos (Babyloniënbroek) die alweer diverse overwinningen boekte waarbij de Ronde van Yorkshire. De Belgische invulling komt onder meer van Laura Verdonschot en Kaat Hannes maar ongetwijfeld is wederom de deelname van Jolien d’Hoore (brons bij het WK baanwielrennen) bijzonder. Nina Kessler (Velserbroek), vorig jaar winnares in Luyksgestel, is er eveneens weer bij. Opvallend is ook de deelname van de Australische sprintster Chloe Hosking en het veldrittalent Annemarie Worst uit Nunspeet. Patricia Nuyens (Eersel) vergezelt Maud Kaptheijns als regionale deelneemster.

De recreanten/Funklasse wedstrijd is opengesteld voor alle renners zonder een licentie die rijden onder de reglementen van de VDL-Kempencup. Verder is er een apart klassement voor de Luyksgestelse renners en voor die van mede-organisator TWC de Grensrijders.

Programma:
Schooljeugd 13.00 uur
Dikke Banden- Mountainbike race 14.00 uur
Recreanten om de Kempen Cup 15.00 uur
Elite/beloften vrouwen 16.30 uur om de ‘G.P. NTS group’
Elite/belofte mannen 19.00 uur om de ‘G.P. NTS group’

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.