677. 2019 Eindhoven Slotetappe ZLM Toer in Eindhoven van start

Vijf jaar geleden, in 2014, begon de Ster ZLM Toer met een tijdritproloog in Bladel die Philippe Gilbert op zijn naam schreef (Foto Theo van Sambeek)

De laatste etappe van de vernieuwde ZLM Tour start op 23 juni op de High Tech Campus in Eindhoven en finisht in de Piusstraat in Tilburg. Het startschot wordt gegeven op de High Tech Campus in Eindhoven, waar ook het hoofdkantoor van Shimano Europe is gevestigd en waar op diezelfde dag de tweede editie van het High Tech Crit Festival wordt gehouden. De eindstreep van de laatste etappe wordt getrokken in de Piusstraat in Tilburg.

Het complete etappeschema van de ZLM Tour ziet er als volgt uit:
19 juni Proloog in Yerseke
20 juni Bredene – Borsele
21 juni Etten-Leur – Buchten
22 juni Buchten – Landgraaf
23 juni Eindhoven – Tilburg

Tilburg is een bekende plaats voor voormalig topsprinter Jean-Paul van Poppel, die zijn debuut maakt als koersdirecteur van de ZLM Tour. Hij reed in zijn jonge jaren bij de Tilburgse wielerclub TWC Pijnenburg en ook zijn zonen Boy en Danny van Poppel zijn opgeleid bij deze vereniging.

“Zowel Eindhoven als Tilburg zijn gemeenten met een rijke wielerhistorie. Het is geweldig mooi dat de ZLM Tour dit jaar te gast mag zijn in deze plaatsen,” aldus Jean-Paul van Poppel. “Omdat we in Brabant geen bergen hebben, biedt deze etappe zeker kansen voor de sprinterploegen. Maar je weet natuurlijk nooit van tevoren hoe de koers gaat verlopen en hoe het algemeen klassement eruit ziet voor de start van de laatste etappe. Ik hoop dat de wielerfans in Tilburg een mooie finale gaan beleven van deze vernieuwde ZLM Tour.”

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.