674. 2019 Geldrop 100 jaar TML met jubileumronde in Belisol Eindhoven Kempenklassement

Een groepsfoto van TML renners in 1970 met onder meer Tonnie Mansvelders, Jan van Diepen en Tini Leijten

21 november 1919 is de exacte datum dat wielervereniging Trap Met Lust in de toenmalige gemeente Zesgehuchten is opgericht. Dit jaar bestaat de vereniging dus 100 jaar. Er is gekozen om van de Ronde van Geldrop iets speciaals te maken, en wel als 2 daags wielerevenement in het Koningsdag weekend 27 en 28 April 2019, met wedstrijden voor diverse categorieën op Zesgehuchten waar het 100 jaar geleden allemaal begon.

Een aantal jaren geleden is Trap Met Lust gefuseerd met de Eindhovense verenigingen Het Zuiden en Wilhelmina en met Kolonel Cole uit Best. Sindsdien heet de vereniging TML Dommelstreek. Nu wordt de Ronde van Geldrop al voor de 79e keer georganiseerd, nu onder de naam 79ste Makelaardij Olav Ronde van Geldrop. Dit keer vinden er meer wieleractiviteiten plaats dan anders.

Handbiken

Op zaterdag 27 april starten om 10.00 uur de handbikers: voor TML Dommelstreek een nieuwe discipline. Na het oprichten van een handbike-afdeling binnen de vereniging, heeft de vereniging gemeend om hen ook een plaatsje binnen het programma van de Ronde van Geldrop te gunnen. Voor deze gelegenheid is er een alternatief parcours gezocht met minder drempels en meer asfalt. De start en finish zal hetzelfde zijn als tijdens de overige wedstrijden. René Verleg vertegenwoordigt de handbikeafdeling in deze wedstrijd bij zijn wedstrijd debuut.

Junioren, Amateurs en Funklasse

Na het ombouwen van het parcours start om 12.00 uur de wedstrijd van de junioren met 3 renners van de organiserende vereniging: Thijs van Beek (Zesgehuchten, Geldrop), Ruben van Wijk (Eindhoven) en Pieter de Groof (Heeze). Om 14.00 uur begint de wedstrijd voor de renners met een amateurlicentie met in hun midden TML Dommelstreek renner Jeroen Rebel. Om 16.00 uur wordt de wedstrijddag afgesloten met een funklasse-race. Voorwaarde voor deelname is dat de renners geen officiële wedstrijdlicentie mogen hebben. De wedstrijd gaat over een afstand van 30 kilometer. Er is nog volop gelegenheid om in te schrijven. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar secretariaat@tmldommelstreek.nl.

Zondag 28 april jeugdwedstrijden

Op het stratenparcours van Zesgehuchten zullen de wedstrijden door de jeugd gereden worden vanaf 10 uur in de ochtend. Jeugdleden van de organiserende vereniging met een licentie staan in spiksplinternieuwe kleding aan de start. De wedstrijd in Geldrop is als één van de negen kwalificatiewedstrijden voor het NK in Ameide aangewezen.

Vader en zoon Eddy en Dylan Bouwmans, de winnaar van de openingstijdrit in het Belisol Eindhoven Kempenklassement in Gerwen (Foto Theo van Sambeek) 

Belisol Eindhoven Kempenklassement

Om 15.15 uur wordt het programma afgesloten met een wedstrijd van de eliterenners en beloften. Deze wedstrijd is opgenomen in het Belisol Eindhoven Kempenklassement. Jasper de Laat uit Moergestel voert na de Grote Ronde van Gerwen het klassement aan. Hij krijgt grote tegenstand, onder meer van Johim Ariesen (Rhenen), 3e in Gerwen, en Dylan Bouwmans (Gemert) die in Gerwen de tijdrit won. Regiorenners zijn Kars ten Boske (Wintelre), Rick Burgmans (Westerhoven), Wessel Coppelmans (Hapert), Roy Dirven (Bergeijk), Jos Koop en Joris de Mönnink (Eindhoven), Pieter van Oirschot (Best) en Mark Olieman (Leende). Zegekanshebbers zijn ook Mitch Groot (Brunssum), Raymond Kreder (Oudenbosch), Xavier Poels (Oeffelt), Benjamin Sydlik (Wassenberg), Tom Vermeer (Wuustwezel) en drievoudig klassiekerwinnaar Coen Vermeltfoort (Vlijmen).

 

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op 674. 2019 Geldrop 100 jaar TML met jubileumronde in Belisol Eindhoven Kempenklassement

  1. Martien van Dooren zegt:

    Veel succes en plezier met deze 2 dagen …

  2. Theo Buiting zegt:

    Ik zou zeggen dat d’n dieje van Van Diepen naast Tonnie Mansvelders, Leo aka De Fiep is. Maar ik kan me natuurlijk ook vergissen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.