666. 2019 Geldrop-Brunssum Oud-coureur Marc Manders verongelukt

(Foto Henk van Dorenmalen)

In Zuid-Limburg verongelukte afgelopen vrijdag 12 april Marc Manders. De oud-Geldroppenaar die al een hele tijd in Brunssum woonde vertrok die ochtend op zijn scooter van huis om wat boodschappen te doen. Door een noodlottig ongeval kwam hij op 57-jarige leeftijd om het leven.

In zijn jonge jaren was Marc Manders een verdienstelijk renner in de kleuren van de amateurteams Jan van Erp en R&B Glas. In de seizoenen 1980, 1981 en 1982 maakte hij deel uit van de paarse Jan van Erp brigade. In 1981 eindigde hij in de seizoenopening Omloop van Het Volk, de editie speciaal voor Nederlandse amateurs, als 2e in de individuele wegwedstrijd. Bij zijn beste resultaten behoorde een jaar later de overwinning in Miele-boven-Aalst in Belgisch Limburg. In 1983, in de geel-blauwe kleuren van de R&B Glas ploeg uit Middelbeers, finishte hij onder meer als 2e in een etappe van de Etoile du Sud en legde in die etappekoers ook beslag op de 2e plaats in het eindklassement in Wanfercée-Baulet in de Belgische Ardennen. Met pasen in 1984 eindigde hij in de Grote Ronde van Gerwen als 4e. In 1985 reed hij in de openingskoers van België, de Omloop Het Volk, nu voor amateurs uit Brabant, Antwerpen en Limburg, naar de 3e plaats op het podium. Datzelfde jaar finishte hij als 2e in de klassieke Kersenronde van Mierlo, werd in Overpelt 3e in een etappe van de Ronde van Belgisch Limburg met de 2e positie in het eindklassement en de puntenklassementtrui aan het slot van die rittenkoers in Tongeren. Dat 1985 een van zijn beste seizoenen was bewees Marc Manders ook met de 3e plaats op het podium aan het eind van de klassieke Ronde van Gelderland in Apeldoorn.

Een ploeg van Jan van Erp beginjaren ’80 met vooraan rechts Marc Manders

Op de dag dat zijn beste vriend Frank Verhoeven hem wou verwelkomen, is nu de afscheidsdienst voor Marc Manders. Verhoeven op social media: “Je wilde tijdens de Amstel Gold Race naar ons toe komen en stiekem hoopte ik dat je me zaterdag naar boven zou duwen op de Keutenberg, maar dat gaat hem niet meer worden.”

Alle wielerliefhebbers die Marc een warm hart toe hebben gedragen in zijn te korte leven zijn welkom op zijn afscheid op zaterdag 20 april om 14.30 uur in de aula van crematorium Nedermaas, Vouershof 1 te Geleen.

Vanaf deze plaats veel sterkte toegewenst bij dit grote verlies voor alle naaste familieleden en vrienden van Marc.

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.