589. 2019 Kempen Resultaten regio veldrijders op NK veldrijden

De veldrijders hadden in Huijbergen de weersomstandigheden niet mee. Ze werkten hun NK af in een druilerige en bij wijlen harde regen op het fraaie parcours. Zaterdag kwamen de jonge wedstrijdcategorieën en de Masters aan bod. Bij de nieuweling-meisjes was de nationale titel voor Leonie Bentfeld vóór de zussen Mirre en Senne Knaven. Mijntje Geurts (Luyksgestel) finishte als 20e. Joost Brinkman greep goud, Snelle Wiel-Bestronics renner Danny van Lierop (Someren) pakte net naast de medailles met zijn 4e plek, de TWC De Kempen coureurs Jesse Kramer (Borkel en Schaft) en Mats van Gorp (Bergeijk) werden 6e en 11e. Bij de Masters 50+ legde Ton van Korven (Diessen) op plaats 11 beslag achter winnaar Ben Minkhorst. Maarten Nijland was de beste 40 plusser, Klaas Groenen in de Amateurs/Sportklasse met Luuk Nissen (Best) als 16e. In het zondagprogramma was Puck Pieterse de beste Junior vrouw en maakte Ceylin del Carmen Alvarado haar favorietenrol bij de Belofte vrouwen waar. Aniek van Alphen (Hapert) reed naar plaats 6. “Helaas waren het de loopstukken waar ik het op verloren heb. Geen super goed gevoel maar toch tevreden met de 6e plaats,” was haar reactie na afloop. Europees kampioen Pim Ronhaar pakte ook de nationale titel bij de Junioren met Noah Vreeswijk (Someren) van TWC De Kempen op plaats 5.

Het podium bij de elite vrouwen in Huijbergen met Marianne Vos (2e), winnares Lucinda Brand en Maud Kaptheijns (3e) (Foto Jo Nederkoorn)

In de titelstrijd van de Elite vrouwen reden aanvankelijk Denise Betsema, Lucinda Brand, Marianne Vos en Annemarie Worst in voorste stelling. Maud Kaptheijns had een slechte start, omdat ze uit een van de trappers schoot. Maar de renster uit Bergeijk herstelde dat in haar Roompot-Crelan outfit al snel en wist zich met Sophie de Boer ook naar het voorplan te werken. Voor Lucinda Brand ging het nog niet snel genoeg en alleen voorop snelde zij naar de prolongatie van haar nationale titel. Marianne Vos kon haar nog het langste volgen. Achter die twee reed Maud Kaptheijns naar het brons en hield daarmee Betsema, De Boer en Worst achter zich. Lizzy Witlox (Eindhoven) reed naar de 8e eindpositie. De renster van Tempo-Hoppenbrouwers was daarmee na een ziekteweekje heel content. Ze heeft weer voldoende motivatie om de rest van het veldritseizoen af te werken. Dat geldt ook voor Maud Kaptheijns van TWC De Kempen. Die heeft zich opnieuw verzekerd van een WK selectie. In het Deense Bogense verdedigt zij op zaterdag 2 februari met de Oranjeploeg de Nederlandse eer. “Ik heb dit seizoen veel ups en downs gekend. Langzaam kom ik er een beetje door en hoop op het WK weer iets te kunnen betekenen.” Eerst komen op de eerstvolgende twee zondagen nog de wereldbekercrossen in het Franse Pontchâteau en in Hoogerheide.

Na een val moest Corné van Kessel zich met brons op het NK tevreden stellen (Foto Jo Nederkoorn)

Eerstejaars Belofte Ryan Kamp legde beslag op de nationale titel in zijn wedstrijdcategorie. Achter hem pakten Milwaukee-Alpha Motorhomes man Mees Hendrikx (Valkenswaard), ZZPR.nl-Hanclean Orange Babies renner Bart Artz (Wintelre) en Snelle Wiel-Bestronics coureur Mart Muskens respectievelijk de plaatsen 6, 7 en 8. Dat Mathieu van der Poel mits van pech gevrijwaard opnieuw de nationale titel zou veroveren stond haast bij voorbaat vast. Corné van Kessel kon nog het langste in zijn spoor blijven, maar moest ook terrein prijs geven toen VDP zijn rug extra kromde. Lang leek de Telenet-Fidea Lions coureur van Het Snelle Wiel Bladel op het zilver af te stevenen. Een val in de slotfase van de wedstrijd zorgde ervoor dat ploeggenoot Lars van der Haar hem nog voorbij reed. Corendon-Circus man VDP boekte al zijn vijfde nationale titel op rij in de cross. “Om te zeggen dat het gemakkelijk was is misschien wat overdreven, maar ik ben wel blij met deze nieuwe titel.” Zijn nieuwe titelshirt kan hij weer bij de andere hangen in de gamekamer bij hem thuis.

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.