585. 2019 Luyksgestel-Rotterdam Harrie Lavreysen heerser in de Sprint Cup

Nooit was iemand sneller dan Harrie Lavreysen op het ovaal van Ahoy (Foto Jo Nederkoorn) 

Dinsdagavond werden de finalewedstrijden gereden tijdens de Wooning Zesdaagse van Rotterdam die aan de 37e editie toe was. Het slotakkoord was voor het koppel Nik Terpstra en Thomas Boudat die voor een spannende ontknoping zorgden in een felle strijd met de koppels Lasse Norman Hansen – Marc Hester (de leiders vanaf de tweede avond), Yoeri Havik – Wim Stroetinga en Jan-Willem van ’t Schip – Stijn Steels.

Nooit was iemand sneller dan Harrie Lavreysen op het ovaal van Ahoy (Foto Jo Nederkoorn) 

Eerder op de avond had Harrie Lavreysen het publiek al vast opgewarmd voor de apotheose door op spectaculaire wijze het baanrecord van Matthijs Büchli (10,039) uit de boeken te rijden. Lavreysen benaderde Büchli’s record maandag al tot op een tiende en voelde toen al dat er nog meer in zat. Hij kreeg toestemming om het record nog eens aan te vallen en stelde niet teleur. Integendeel, met 09,906 dook hij als eerste renner ooit onder de tien seconden op de wielerbaan in Sportpaleis Ahoy. De snelste mannen ter wereld op twee dunne bandjes waren vijf avonden aan het werk te zien in de Provato/GPN Sprint Cup. Vanaf de eerste avond toonde Luyksgestelse Harrie Lavreysen zich heer en meester in dat toernooi. Jeffrey Hoogland, nog zo’n sprintkanon en getooid in de regenboogtrui van de teamsprint, werd nog zijn lastigste tegenstrever. Uiteindelijk moest ook die de sprintkracht van Lavreysen ervaren.

De nationale sprintploeg slaat de komende wereldbekerwedstrijden in Cambridge en Hong Kong over. Die passen niet in het programma. De komende anderhalve maand staat volledig in het teken van trainen met onder meer een trainingskamp in Portugal. Op 27 februari moet dan de bekroning volgen op het wereldkampioenschap baanwielrennen in Polen.

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.