583. Kempen Op naar het NK veldrijden in Huijbergen

Corné van Kessel toonde in Brussel zijn goede vorm (Foto Fabienne Vanheste) 

De Kempense veldrijders hebben in het weekend in een paar crossen hun generale voor het NK cyclo cross in Huijbergen gereden. In de West-Brabantse plaats wordt op 12 en 13 januari met gratis toegang op het parcours met de Nootjesberg en de Tiestenduin al voor de 5e keer om de nationale titels veldrijden gestreden. Of de generale, voor de een in Sint Michielsgestel, voor anderen in de DVV cross van Brussel-Elsene, een waarheidsgetrouw beeld heeft geschetst moet nog worden afgewacht. Voor Corné van Kessel werd het glibberige parcours bij de Brusselse Universiteit de laatste scherprechter voor het NK. Een tijdlang wist de oud-Veldhovenaar uit Herenthout zich achter de weer ongenaakbare Mathieu van der Poel in het gezelschap van enkele anderen op het voorplan te handhaven. Een lekke band deed hem op achterstand geraken op zijn concurrenten bij wie zijn Telenet-Fidea Lions ploeggenoten Toon Aerts en Lars van der Haar. Toch wist Van Kessel nog op de 7e plaats beslag te leggen en staat nu 6e in de tussenstand van de DVV Trofee met nog de finalecross in Lille voor de wielen. Waar de strijd om de Belgische titel bij de profs zondag in Kruibeke nog geheel open lijkt met titelkandidaten als Toon Aerts, Wout van Aert, Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck en Kevin Pauwels, is Mathieu van der Poel in Huijbergen de gedoodverfde favoriet voor de Nederlandse driekleur. Achter de Circus Corendon coureur lijkt het in het Brabantse zand een felle strijd om het zilver te worden tussen Corné van Kessel en Lars van der Haar.

In Brussel liet Maud Kaptheijns zien dat ze op de goede weg terug is (Foto Roger Vandenbosch)

In de vrouwencross van Brussel, waar elite en beloften samen reden, ging Maud Kaptheijns als 12e de eerste ronde in. In de loop van de wedstrijd kwam de Roompot-Crelan renster uit Bergeijk langzaam maar zeker beter op gang en verbeterde haar positie tot plekje 8 aan de finish. Achter haar streden twee Kempense beloften voor een goede eindpositie. Aniek van Alphen (Hapert) finishte als 14e, de Belgische beloftenkampioene Suzanne Verhoeven (Oud-Turnhout) kwam dicht achter haar als 16e over de finishlijn. Van Alphen was bijzonder tevreden met haar prestatie na een ziekteperiode: “Er was een sterk deelnemersveld. Het was een pittig en erg technisch rondje met wat hoogte verschil! Het gevoel was weer goed na een weekje wat rustiger aan gedaan te hebben. Op naar volgend weekend het NK in Huijbergen.” En Verhoeven ziet het Belgisch kampioenschap in Kruibeke ook wel zitten: “Door mijn vele puntenverlies dit seizoen mocht ik pas laat opstellen. Ik kon gelukkig nog net op de 3e rij staan. Bij de start zat ik direct in mijn pedaal, maar kon nergens door en moest de benen stil houden. Ik kwam pas als 23e door na de eerste ronde, maar voelde al direct dat ik goede benen had en kon zo goed opschuiven! Nu met een goed gevoel richting het BK.” Ook belofte Mees Hendrikx (Valkenswaard) toonde zich na een blessure weer in goeden doen daar in Brussel. De renner van Milwaukee Alpha Motorhomes reed in sterk gezelschap naar de 6e eindpositie.

 Driemaal de Universiteitscross in Brussel: Aniek van Alphen klimt lopend bergop (Foto Fabienne Vanheste), Suzanne Verhoeven (Foto Tom Brys) en Mees Hendrikx (Foto Bram van Lent) in een afdaling

Op zaterdag reed Lizzy Witlox (Eindhoven) van Tempo-Hoppenbrouwers in de Grote Prijs Groenendaal in Sint- Michielsgestel naar de 3e plaats op het podium achter de jonge Puck Pieterse (Amersfoort) en Sofie van Rooijen (Driel). Bij de elite en beloften finishten daar ZZPR-man Bart Artz (Wintelre) en Koen van Dijke en Mart Muskens van Snelle Wiel-Bestronics achter winnaar Maik van der Heijden (Schayk) op respectievelijk plaats 5, 6 en 9. Van der Heijden van het Orange Babies Cycling Team reed ook in Brussel bij de beloften naar de 3e plaats op het podium, daarmee zijn kandidatuur stellend voor de nationale beloftentitel in Huijbergen. In de Limburgse wedstrijden voor de Toma Cycles Cup boekte Anouk Reen (Eindhoven) zondag in Venlo haar derde zege in die vrouwencross-serie. Ook zij staat in Huybergen op het NK aan de startlijn.

Het podium bij de elite en beloften vrouwen in Sint-Michielsgestel, van links naar rechts Sofie van Rooijen, Puck Pieterse en Lizzy Witlox (Foto Jo Nederkoorn)

In Venlo won Anouk Reen (Eindhoven) de vrouwencross in de Toma Cup vóór Anne Schumacher (Horst) en Renske Janssen (Nijmegen)

 

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.