581. 2019 Kempen Wisselende prestaties van de veldrijders

Na lang voor een ereplaats op het podium gereden te hebben, moest Corné van Kessel zich uiteindelijk in Baal met de 6e plaats tevreden stellen (Foto Bram van Lent) 

Op de eerste dag van 2019 waren de resultaten van de Kempense veldrijders heel uiteenlopend. Corné van Kessel behoorde op het Sven Nijs parcours in Baal lang bij de kanshebbers op een podiumplaats achter alleenheerser Mathieu van der Poel. De Europees titelhouder besmeurde zijn Circus Corendon kampioenshirt al vroeg in de wedstrijd bij een schuiver op de glibberige ondergrond. Het belette VDP niet om, ondanks ook nog een lekke band, in korte tijd op het voorplan terug te keren en alle tegenstrevers voor de 21e keer dit seizoen zijn achterwerk te laten zien. Corné van Kessel duelleerde lange tijd met zijn Telenet-Fidea Lions ploeggenoot Toon Aerts en de jonge Eli Iserbyt voor plaats twee op het podium. Pas in de slotfase, toen Toon Aerts al het hazenpad had gekozen, moest Van Kessel ook Iserbyt en Laurens Sweeck laten passeren. Zelfs plaats vijf zag hij tenslotte in een venijnige eindsprint met Kevin Pauwels aan zich voorbij gaan. Achter Mathieu van der Poel, die Toon Aerts in het DVV-klassement op tijd passeerde, neemt Van Kessel nog altijd de 7e plaats in met nog twee wedstrijden te gaan.

Suzanne Verhoeven, Belgisch titelhouder bij de belofte vrouwen, was op nieuwjaarsdag in het Luxemburgse Petange aan de slag (Foto Christopher Jobb)

In Baal was er weinig eer weggelegd voor Maud Kaptheijns. De renster uit Bergeijk zag al snel in de wedstrijd het nutteloze van verder rijden in vanwege ziekte. “Het sloeg toch harder op mijn lichaam dan ik vanmorgen vroeg nog dacht,” moest ze bekennen nadat ze voor het eerst in het nieuwe tenue van Roompot-Crelan alsnog van start was gegaan.

Lizzy Witlox stond in het regenachtige Baal eveneens aan de startlijn zonder echt te kunnen imponeren. De conclusie van de Eindhovense renster: “In de modderige cross koos ik de verkeerde banden, had weinig grip en kwam ook nog ten val bij de balkjes. Nee, het was niet mijn dag.”

Suzanne Verhoeven, de renster uit de Belgische Kempen die nog ruim een week de kampioenstrui van de belofte vrouwen bij onze zuiderburen mag dragen, koos op nieuwjaarsdag voor een Luxemburgse cross. In Petange ging de zege naar de Luxemburgse Christine Majerus die onze landgenoten Yara Kastelein en de jonge Puck Pieterse naar de ereplaatsen verwees. Verhoeven nam evenals bij het begin van 2018 een goede start van het nieuwe jaar. “Dit jaar was het deelnemersveld in Petange behoorlijk sterk tegenover andere jaren. Daarom ben ik zeer tevreden met mijn 9e plek. Zondag sta ik aan de start in Brussel. De laatste wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap!”

Voor Aniek van Alphen was de jaarwisseling minder plesant. De belofte uit Hapert was niet fit genoeg om te starten in de crossen van Loenhout, Diegem en Baal. Balen dus! Met hoop op deelname aan een van de wedstrijden in het komende weekend: Gullegem en Brussel/Elsene.

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.