578. 2018 Eindhoven Lizzy Witlox allround bezig

In de Azencross van Loenhout reed Lizzy Witlox vanuit het achterveld naar een mooie eindpositie (Foto Bart Knops)

Lizzy Witlox is van diverse markten thuis. Dat is in het afgelopen jaar weer eens gebleken. Al vroeg in het wegseizoen stond de 23-jarige renster uit Eindhoven, lid van Tempo-Hoppenbrouwers Veldhoven, op het derde treetje in de kermisronde van Westerhoven die in een zege van thuisrenster Maud Kaptheijns eindigde. Ook in Abbenbroek werd Witlox 3e en in Barendrecht ging zij in een wegcriterium met de overwinning strijken.

In het zomerseizoen beklom zij de mountainbike met succes. Tijdens de World Cup Eliminator in Apeldoorn was zij de sterkste in een startveld vol nationale kampioenen. Na haar eindzege in die discipline in 2017 was de Eindhovense renster van het Merida Bassa team, zelf rijdend in het rood-wit-blauw, na haar snelste kwalificatietijd in Apeldoorn ook oppermachtig in de finale en kwam met een kleine voorsprong op Frans kampioene Coline Clauzure en Zweeds kampioene Ella Holmegard binnen. Eerder al was Witlox op de mountainbike ook in Valkenswaard de beste. In het laatste weekend van augustus kroonde ze zich in Zoetermeer opnieuw tot Nederlands kampioene op het onderdeel eliminator. Daar rekende ze in de finale af met haar tegenstanders Hannah van Boven, Didi de Vries en Ramona Carfora.

Tussendoor wisselde Witlox van racemateriaal en eindigde ze op het podium bij de wegcriteriums in Etten-Leur, Ospel, Steensel en Weebosch. In Oostzaan en in Heerlerheide was zij zelfs de beste in een criterium op de wegfiets. Om vervolgens in september op de crossfiets aan het nieuwe veldritseizoen te beginnen. Over allround gesproken! Want ook in het veldrijden stond zij haar vrouwtje met een 3e plaats in het Limburgse Kleeberg. Vorige week legde zij in het Veldritweekend van Boxtel achter winnares Pauliena Rooijakkers ook nog eens beslag op de 2e eindpositie. Het jaar 2018 sloot Lizzy Witlox af met de crossen van Loenhout en Bredene, beide gewonnen door Nederlands kampioene Lucinda Brand. In Loenhout reed Witlox vanuit 30e startpositie – ze moet vrijwel overal op de 5e of 6e rij starten – naar de 16e plek in de einduitslag. In Bredene besloot ze het jaar met een heel goed gevoel. “Ik herstelde goed van de wedstrijd in Loenhout een dag eerder, nam een goede start in het veld van 57 deelneemsters en reed de eerste volle ronde in de kopgroep van negen rensters. Een geweldig gevoel, maar toch was het wat te veel van het goede. Ik moest uit de kopgroep lossen en finishte als 14e. Toch heel blij,” aldus de Eindhovense veelkunner op haar Facebook. De cross in Bredene is haar laatste geweest in de Merida kleuren. De nog komende twee maanden van dit veldritseizoen rijdt ze de crossen nog wel op haar Merida maar dan in de kleuren van haar vereniging Tempo Veldhoven. Om te beginnen op nieuwjaarsdag in de GP Sven Nijs in Baal.

 

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.