577. Kempen Van Kessel en Kaptheijns mee vooraan in Loenhout

Een voor veldrijders en crosspubliek stevig wielerweekend begon gisteren in Loenhout met de Azencross die meetelt in de DVV competitie. Mathieu van der Poel liet voor de 19e keer dit seizoen al zijn tegenstanders zijn hakken zien. De Europees kampioen stak in een voortreffelijke vorm en reed vanaf de eerste ronde solo voorop. Om daarmee het reuzendeel van zijn achterstand op DVV-leider Toon Aerts in te perken tot nog welgeteld 11 seconden. Na zijn off day in de eerste cross die meetelde voor de DVV verzekeringen trofee op de Koppenberg waar hij meer dan vier minuten toegaf op winnaar Toon Aerts boekte Van der Poel vier opeenvolgende zeges in die competitie en is met de wedstrijden in Baal (GP Sven Nijs op nieuwjaarsdag) en de Krawatencross in Lille de grote favoriet om alsnog de Trofee in de wacht te slepen. Zoals de Europese en Nederlandse kampioen nu rijdt zou het een aanfluiting zijn wanneer hij, na zijn ook vorige zeer sterke seizoen waarin hij de wereldtitel miste, nu niet op de regenboogtrui beslag gaat leggen.

Corné van Kessel springt tijdens zijn inhaalrace in Loenhout over een slootje in het parcours (Foto Bram van Lent) 

In Loenhout had Corné van Kessel een valse start, kwam bij de eerste finishpassage als 21e door, maar maakte in de loop van de wedstrijd een opmerkelijke remonte en finishte na een geweldige inhaalrace alsnog als 6e. In de tussenstand van de DVV trofee neemt de oud-Veldhovenaar nu de 7e positie in.

Maud Kaptheijns maakte in de Azencross enkele ronden deel uit van een sterke kopgroep, maar zag de leidsters gaandeweg verder van zich wegrijden. In de slotfase van de cross wist de renster uit Bergeijk de na een blessure goed herstellende Ellen van Loy en de Amerikaanse kampioene Katy Compton nog af te troeven voor de 8e plek.

Maud Kaptheijns rijdt hier in Loenhout nog mee voorop met achter haar de latere winnares Nederlands titelhoudster Lucinda Brand en wereldkampioene Sanne Cant die als tweede zal eindigen (Foto Peter Schepens)

Lizzy Witlox (Eindhoven) moest zich in Loenhout vanuit de achterhoede in het veld van 61 rensters naar voren werken, ging als 30e van start en besloot de wedstrijd op een mooie 16e plaats. Vandaag, zaterdag 29 december, staat zij in tegenstelling tot Maud Kaptheijns in Bredene aan de start. Aniek van Alphen (Hapert) stond vanwege ziekte niet in Loenhout aan de startlijn en zal er ook vandaag niet bij zijn. Wellicht voelt zij zich morgen in staat om aan de avondcross voor de Super Prestige in Diegem deel te nemen. Daar zijn ook Kaptheijns en Witlox van de partij. Bij de mannen elite en beloften staat ook Bart Artz (Wintelre), in Loenhout 26e van de 77 beloften, op de startlijst. Voor Mees Hendrikx hadden de laatste wedstrijden van het jaar geen gelukkige afloop. De belofte uit Valkenswaard ging door een valpartij bij de start van de Citadelcross in Namen als een van de laatsten het veld in, reed nog een paar rondes verder, haalde een serie renners in, maar stapte met last van heup alsnog af. In de Wereldbekercross van Zolder kwam Hendrikx ten val, blesseerde zijn knie bij een val in de voorlaatste ronde waardoor hij tot opgave gedwongen werd. Na enkele dagen rust hoopt hij op Nieuwjaarsdag in Baal weer van start te kunnen gaan.

 

 

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.