575. 2018 Kempen Regioveldrijders mee vooraan

In de modder van Namen sloeg Corné van Kessel geen slecht figuur (Cyclingcphotography)

Enkele Kempense veldrijders mogen tevreden terug kijken op hun weekend vlak voor kerstmis. Zo leverde Aniek van Alphen zaterdag mooi werk in de Soudal cross van Sint-Niklaas. Daar in het Belgische Waasland nam de 19-jarige belofte uit Hapert de strijd op tegen enkele internationale toppers. In oudere en meer ervaren rensters als wereldkampioene Sanne Cant die haar nichtje Loes Sels pas vlak voor de finish het nakijken gaf en de 15-voudige Amerikaanse crosskampioene Katie Compton moest zij nog duidelijk het onderspit delven. Bij afwezigheid van toppers als Europees kampioene Annemarie Worst, de dit seizoen doorgebroken Denise Betsema en meervoudig kampioene Marianne Vos kon zij zich uitleven in haar specialiteit. Als enige van de deelneemsters aan de televisiecross sprong zij fietsend over de in het parcours aangebrachte balken. Daarmee oogstte ze, zoals ook al in eerdere wedstrijden, veel bijval van oud-wereldkampioen en huidig tv-commentator Paul Herijgers en werd ze door de cameramensen van de VRT herhaaldelijk in beeld gebracht. De wekelijkse trainingen onder leiding van bondscoach Gerben de Knegt op recreatieterrein ’t Zand tussen Alphen en Chaam werpen duidelijk hun vruchten af. Uiteindelijk hoefde ze in Sint-Niklaas achter de drie eerder genoemde rensters die het podium bezetten alleen haar landgenoten Yara Kastelein (21, Neerkant) en Geerte Hoeke (28, Maarn) voor te laten gaan. Haar 6e eindpositie geeft weer meer hoop op een mooie toekomst voor de jonge veldrijdster van Kleur op Maat-BNS Technics. Diezelfde eindpositie bezette profcoureur Corné van Kessel op het door regenval bijzonder zwaar geworden parcours bij de Citadel van Namen. Een tijdlang kon de oud-Veldhovenaar Mathieu van der Poel, Wereldbekerleider Toon Aerts en Michael Vanthourenhout partij geven. Tot ook wereldkampioen Wout van Aert mee oprukte naar de voorste rangen. Met zijn 6e plaats heeft Van Kessel goede zaken gedaan in de stand van de Wereldbeker. Van Kessel is Telenet-Fidea Lions ploeggenoot Quinten Hermans tot op 5 punten genaderd, maar voelt ook de hete adem van Michael Vanthourenhout met maar één punt achterstand in de nek.

Voor Aniek van Alphen is na Sint-Niklaas de cross van Loenhout de eerstvolgende  

Maud Kaptheijns sloeg in het grote deelnemersveld van Namen met meer dan 80 elitevrouwen en beloften ook geen modderfiguur met haar 15e eindresultaat achter het superieure trio Lucinda Brand, Marianne Vos en Annemarie Worst. In de nationale veldrit van Boxtel reed Lizzy Witlox (Eindhoven) achter winnares Pauliena Rooijakkers naar plaats 2 op het podium. Bij de mannen elite en beloften waren er 4e en 7e plaatsen aan de finish voor Snelle Wieler Mart Muskens (Heesbeen) en belofte Bart Artz (Wintelre). Nieuweling-meisje Mijntje Geurts (Luyksgestel) werd 9e achter de winnende zusjes Mirre en Senne Knaven. Voor Jens van Korven (Diessen) was er een 8e eindpositie bij de junioren.

Tweede kerstdag woensdag 26 december staat de Wereldbekercross van Zolder op het programma met in de Nederlandse selectie dezelfde namen als afgelopen zondag in Namen.

Voor info: https://sport.infonu.nl/kampioenschappen/165427-veldrit-zolder-2018-wereldbeker-live-op-tv-en-livestream.html

 

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.