570. 2018 Kempen Tweemaal wereldbekergoud voor Harrie Lavreysenk

Harrie Lavreysen is te sterk voor wereldkampioen Matthew Glaetzer (Foto : @trackcycling)

Harrie Lavreysen is er in Londen als eerste in geslaagd de Australische wereldkampioen Matthew Glaetzer dit winterseizoen een nederlaag op de individuele sprint te bezorgen. De 21-jarige Luyksgestelnaar versloeg Glaetzer in twee heats. Na zich eerder dit seizoen zowel in Parijs als in het Canadese Milton met zilver tevreden te hebben moeten stellen, was Lavreysen nu duidelijk de sterkste in de wereldbekerstrijd tegen de Australiër. Het was niet de enige zege van Lavreysen in het wereldbekertoernooi van Londen. Vrijdag al toonde hij zich in het gezelschap van Roy van den Berg en Matthijs Büchli de sterkste in de teamsprint. Het oranjeteam veroverde na Parijs, Milton en Berlijn voor de vierde opeenvolgende keer goud tijdens de Wereldbeker baanwielrennen. De drie Nederlanders waren in de finale een seconde sneller dan de Britse ploeg. Dat betekent nogal wat in die baandiscipline waar vaak honderden of duizendsten van een seconde het verschil bepalen bij de hoge snelheden die de coureurs ontwikkelen.

In het veldrijden waren het afgelopen weekend vooral de vrouwen uit Kempenland die in internationale wedstrijden de handschoen opnamen tegen de toprensters. In de Scheldecross van Antwerpen, waar onze landgenote Denise Betsema van Texel zich weer eens de beste toonde, reden Maud Kaptheijns (Bergeijk) en Aniek van Alphen (Hapert) naar de 9e en de 12e plaats in de uitslag. Lizzy Witlox (Eindhoven) en Suzanne Verhoeven (Oud-Turnhout), de dochter van Team LottoNL-Jumbo ploegleider Nico Verhoeven, eindigden er als 16e en 17e. Kaptheijns, Van Alphen en Verhoeven gingen ook in de befaamde kuil van Zonhoven van start en beëindigden die Super Prestige cross achter de winnende wereldkampioene Sanne Cant en opnieuw Betsema respectievelijk als 8e, 16e en 23e. Waarbij moet worden aangetekend dat de onfortuinlijke Belgische beloftenkampioene Verhoeven zich na een ongelukkige beginfase vanuit vrijwel laatste positie in het veld van 47 rensters terug vocht naar een plaatsje in de eerste helft van de uitslag.

In de Antwerpse Scheldecross reden de beloften Mees Hendrikx (Valkenswaard) en Bart Artz (Wintelre) naar plaats 14 en 20. Op wat lager niveau werden in Venlo de wedstrijden in de Toma Cup serie betwist. Jarno Schoonus (Best) eindigde in de MTB cross voor nieuwelingen en junioren als 2e, Anouk Reen (Eindhoven) won de vrouwencross met haar stadgenote Tessa Veen op plaats 5. Reuselse Amy Kox en Willem Michiels finishten als 3e en 4e bij de jeugd, Wessel Coppelmans (Hapert) werd 5e bij de mannen en Zjuul Moeskops (Hulsel) werd winnaar bij de jongste jeugdrenners.

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.