568. 2018 Luyksgestel Harrie Lavreysen naar Wereldbeker Londen

De Nederlandse baanploeg met links Harrie Lavreysen 

In de nationale baanselectie die van vrijdag 14 tot en met zondag 16 december aan de Wereldbekerwedstrijden in Londen deelneemt is Harrie Lavreysen weer een vaste waarde. De 21-jarige Luyksgestelnaar zal zowel in de teamsprint als op het individuele sprintnummer in actie komen. Na de succesvolle teamsprints in de voorgaande Wereldbekers van dit winterseizoen gaat de Oranjeploeg opnieuw voor de winst. Lavreysen vormt met Roy van den Berg, Matthijs Büchli en Jeffrey Hoogland de Nederlandse inbreng in de teamprint. Op het individuele sprintnummer mengt de Luyksgestelnaar zich met Jeffrey Hoogland in de strijd om de medailles.

In de Franse Wereldbeker in Saint-Quentin-en-Yvelines moest Lavreysen zijn meerdere erkennen in de Australiër Glaetzer. Ook in het Canadese Milton moest Lavreysen zich met zilver tegen de Australiër tevreden stellen. Wel veroverde de Luyksgestelse krachtpatser daar met zijn teamgenoten goud in de teamsprint nadat de Oranjeploeg daar in Frankrijk ook al in was geslaagd. Ook in Berlijn was de Nederlandse ploeg, opnieuw met Lavreysen, de beste in de teamsprint. Voor de Luyksgestelnaar bestaat de oogst dit baanseizoen 2018-2019 dus voorlopig in de Wereldbekers uit twee gouden en twee zilveren medailles.

Deze week kregen de renners te horen dat de KNWU vanaf 1 januari 2019 de sponsornaam van Nederlandse Loterij op de kleding gaat dragen. Dat geldt zowel voor de Eliterenners als de coureurs U23, de zogenaamde Beloften. Die sponsor ondersteunde het wielrennen al langer via TeamNL. Nederlandse Loterij gaat ook de komende jaren de Nederlandse kampioenschappen op de weg en de baan alsook veldrijden, mountainbike, strandrace en BMX van financiële steun voorzien. Daarnaast heeft die sponsor de intentie om de Topcompetitie en de Clubcompetitie te gaan ondersteunen.

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.