556. 2018 Luyksgestel-Apeldoorn Harrie Lavreysen naar Wereldbeker Berlijn

Harrie Lavreysen (rechts) bekijkt met zijn teamgenoten een tv reportage op weg naar de Wereldbekerwedstrijden in Berlijn (foto Gert Bonestroo)

Afgelopen zondag werd op de Omnisport wielerbaan van Apeldoorn door de teamsprinters gestreden om de nationale titel. Bij de mannen was de ploeg van BEAT Cycling Club ruim te sterk voor de teams waarin interim-coach Hugo Haak telkens twee ervaren mannen koppelde aan een talent. Roy van den Berg, Matthijs Büchli en Theo Bos versloegen een gelegenheidsteam van Harrie Lavreysen, Sam Ligtlee en Joël Zuidema. Brons was er voor Jeffrey Hoogland, Nils van ’t Hoenderdaal en Stephan Habets. Met het behalen van de zilveren medaille liet Luyksgestelnaar Harrie Lavreysen weer eens zien dat hij tot de top van het baanwielrennen behoort.

De bondscoach was heel duidelijk in zijn keuze voor de ploegen die hij opstelde in het Omnisport centrum. “We hebben over de gehele breedte acht man voor drie ploegen in de teamsprint. Dan had ik er voor kunnen kiezen om een sterk team tegenover BEAT te zetten en één team te hebben die geen kans maakte op de finale. Met zo’n team starten we binnenkort wel weer in de wereldbekers in Berlijn en Londen. Hier kan ik jong talent de kans geven een keer ervaring op te doen om met wereldkampioenen aan het vertrek te staan.” Matthijs Büchli, in wereldbekerwedstrijden en andere grote toernooien ploeggenoot van Harrie Lavreysen in het nationale oranjeteam, was namens de commerciële ploeg BEAT erg blij met de winst: “We wisten dat we in principe de sterkst startende ploeg hadden als we onze taken goed uitvoerden. Maar voor ons als commercieel team is het winnen van de titel en deze rood-wit-blauwe truien ook gewoon belangrijk.”

Voor Harrie Lavreysen is de volgende uitdaging komend weekend gepland tijdens de Wereldbekerwedstrijden in Berlijn waar hij deel uitmaakt van de nationale baanselectie. Trainer Hugo Haak kijkt al vooruit naar dat wereldbekertreffen: “Ik hoop dat we de resultaten van de eerdere wereldbekers van dit seizoen een goed vervolg kunnen geven. Op de teamsprint bij de mannen is het uniek dat er 7 Nederlanders op het hoogste niveau starten bij zowel team KNWU als BEAT Cycling. Hopelijk eindigen we weer op plaats 1 en 2.”

De selectie van de baansprinters voor Berlijn ziet er als volgt uit:
Teamsprint: Nils van ’t Hoenderdaal, Harrie Lavreysen, Sam Ligtlee en Jeffrey Hoogland
Sprint: Jeffrey Hoogland en Sam Ligtlee
Keirin: Harrie Lavreysen
Kilometer: Sam Ligtlee

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.