553. 2018 Kempen Regionale renners naar Valkenswaard, Wachtebeke, Koksijde en Apeldoorn

In het zand van Lichtaart bereidt Corné van Kessel zich met zijn ploeggenoten voor op de Wereldbekercross in Koksijde

Komend weekend komen veldrijders en baanrenners in actie bij een aantal aansprekende evenementen. Zo kunnen de internationale veldrijders terecht in het Belgische Wachtebeke (zaterdag 24 november) en in de Wereldbekercross van Koksijde (zondag 25 november). Zaterdag is voor jeugdrenners de Pietencross in Dommelen-Valkenswaard een optie, terwijl zondag op het parcours van TWC De Kempen de Beukers Autoschade nationale veldrit in de Topcompetitie plaatsvindt. En dan is er nog het NK Ploegachtervolging en Teamsprint voor baanrenners op zondag 25 november in Apeldoorn. In al die wedstrijden strijden Kempische renners mee voor ereplaatsen.

In Wachtebeke staan uit de Nederlandse Kempen Maud Kaptheijns (Bergeijk) en belofte Aniek van Alphen (Hapert) aan de start in de Ambiancecross van de vrouwen op het Provinciale Domein Puyenbroeck. De wedstrijd wordt live in beeld gebracht door Sporza op de Belgische tv zender VRT.

Aniek van Alphen (Hapert) kiest dit weekend voor de Ambinacecross van het Belgische Wachtebeke (Foto Marcel van de Meulengraaf)

Voor de Wereldbekercross in het duinzand van het West-Vlaamse Koksijde heeft bondscoach Gerben de Knegt evenals vorige week in Tabor vier renners uit de Nederlandse Kempen geselecteerd. Corné van Kessel neemt achter leider Toon Aerts de 5e plaats in de tussenstand van de Wereldbeker in. Hij heeft zich met zijn Telenet-Fidea ploeggenoten in de bossen van Lichtaart voorbereid op de nieuwe confrontatie met de beste veldrijders van de wereld. In totaal sturen 18 landen een afvaardiging naar Koksijde.

Maud Kaptheijns maakt in Koksijde haar opwachting bij de vrouwen. Zij hoopt weer in goeden doen te geraken op het duinenparcours waar ze ook eerder al goed voor de dag kwam. Achter leidster Marianne Vos, die er haar heroptreden doet na een paar weken rust, neemt de renster uit Bergeijk de 24e plaats in de tussenstand in, ver beneden haar kunnen. In de Oranjeselectie van de mannen tot 23 jaar is Mees Hendrikx inmiddels vaste keus van de bondscoach. De Valkenswaardse renner van Het Snelle Wiel in zijn sponsorkleding van Milwaukee Alpha Motorhomes staat 21e in de tussenstand en gaat proberen wat plekjes op te schuiven. Clubgenoot Bart Artz (Wintelre), 30e in het tussenklassement van de Wereldbeker, was in Tabor eveneens in de Oranjeploeg present, zodat hij nu mogelijk kan verrassen met een heroptreden. Zijn ploeggenoot Maik van der Heijden van ZZPR.nl –HanClean Orange Babies is na vier wereldbekercrossen als 8e de best geplaatste Nederlandse belofterenner achter de Britse leider Thomas Pidcock.

Noah Vreeswijk aan de slag in de Super Prestige cross van Gieten

Bij de junioren is TWC De Kempenrenner Noah Vreeswijk (Someren) achter de sterke Belg Witse Meeussen op plaats 7 een goede vertegenwoordiger van ons land. In Tabor finishte hij als 16e na in Bern als 4e te zijn geëindigd. Eerder al stond de renner uit Someren in eigen land in de Nacht van Woerden op het podium.

Ook de wedstrijden van de vrouwen elite en beloften en de heren elite en beloften in Koksijde worden live bij Sporza op de VRT in beeld gebracht.

De complete Oranje selectie voor Koksijde:

Selectie elite mannen
1. Mathieu van der Poel
2. David van der Poel
3. Lars van der Haar
4. Corne van Kessel
5. Stan Godrie
6. Sieben Wouters
7. Joris Nieuwenhuis
8. Gosse van der Meer

Selectie elite vrouwen
1. Marianne Vos
2. Maud Kaptheijns
3. Lucinda Brand
4. Annemarie Worst
5. Ceylin del Carmen Alvarado
6. Sophie de Boer
7. Fleur Nagengast
8. Inge van der Heijden
9. Manon Bakker
10.Denise Betsema

Selectie U23 mannen
1. Jens Dekker
2. Maik van der Heijden
3. Roel van der Stegen
4. Mees Hendrikx
5. Ryan Kamp
6. Thymen Arensman

Selectie junior mannen
1. Pim Ronhaar
2. Luke Verburg
3. Noah Vreeswijk
4. Hugo Kars
5. Lars Boven
6. Salvador Alvarado

Harrie Lavreysen (Luyksgestel) is een kanshebber voor de titel op het NK baanwielrennen in Apeldoorn

Zondag 25 november vindt het NK baanwielrennen Ploegachtervolging en Teamsprint plaats op de wielerbaan Omnisport van Apeldoorn. De deelname is van jeugd tot wereldtop. Bij de absolute toppers behoort Harrie Lavreysen (Luyksgestel) samen met Matthijs Büchli, Nils van ’t Hoenderdaal en Jeffrey Hoogland.

Harrie Lavreysen is door de bondscoach ook al geselecteerd voor de Wereldbekerwedstrijden in Berlijn van 30 november tot en met 2 december. Bondscoach Hugo Haak kijkt al enthousiast vooruit naar dat toernooi: “Ik hoop dat we de resultaten van de eerdere wereldbekers van dit seizoen een goed vervolg kunnen geven. Op de teamsprint bij de mannen is het uniek dat er 7 Nederlanders op het hoogste niveau starten bij zowel team KNWU als BEAT Cycling. Hopelijk eindigen we weer op plaats 1 en 2.”

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.