552. 2018 Valkenswaard-Dommelen Beukers Autoschade Nationale veldrit in Topcompetitie

Het is alweer drie jaar geleden dat het podium in de Valkenswaardse veldrit werd bezet door winnaar Martijn Budding (Veenendaal) met naast zich Joris Nieuwenhuis (Zelhem) en Kelvin Bakx (Bergen op Zoom) (Foto Theo van Sambeek)

Zondag 25 november staat het clubcircuit van TWC De Kempen en het Eurocircuit van Valkenswaard in het teken van de Topcompetitie voor KNWU veldrijders met sterke deelname uit alle hoeken van Nederland. Er wordt in zeven wedstrijdcategorieën om de zeges gestreden. De eerste start in de Beukers Autoschade veldrit is om 11.00 uur voor de Amateurs/Sportklasse. Later op de dag zijn er wedstrijden voor Nieuwelingen, Elite en Beloften, Junioren, Junior-Vrouwen, Elite-, Belofte- en Amateurvrouwen en Nieuweling-Meisjes.

Zowat vijftig Amateurs/Sportklassers openen de wielerdag om 11.00 uur. Rick van Deursen (Budel-Schoot) en Luuk Nissen (Best) starten in eigen regio te midden van coureurs uit het hele land. Ook de nieuwelingen zijn met ongeveer 50 in getal en vertrekken om 12.00 uur. Bij hen Bjorn Baudoin en Jelle Sengers uit Valkenswaard, Dries Beukers (Westerhoven), Jasper Gabriels en Pepijn van der Straaten (Budel), Mat van Gorp (Bergeijk), Jesse Kramer (Borkel en Schaft), Cis Paridaans (Eersel), Joost Stokkermans (Diessen) en Yanick de Vos (Dommelen) als regio vertegenwoordigers. De Elite en Beloften gaat om 13.00 uur van start, een minuut later gevolgd door de Junioren, in totaal meer dan 50 renners. Bij de Elite en Beloften starten Kelvin Bax (Bergen op Zoom), Koen van Dijke (Baarle-Nassau) en Eddy van IJzendoorn (Veenendaal) als zegekanshebbers waar Niels Bierens (Eersel), Wessel Coppelmans (Hapert) en Kelvin Kanen (Bergeijk) het als streekrenners tegen op gaan nemen. Een opvallende deelnemer is wegrenner Benjamin Sydlik, de coureur uit het Duitse Wassenberg die al een paar keer de kermisronde van Bergeijk op zijn naam schreef maar daar ook al eens ernstig ten val kwam. Bij de junioren starten onder meer Daan Adams (Budel), Camiel Cornelis (Leende) en Robin van Poppel (Diessen). Tenslotte nemen de vrouwen in diverse wedstrijdklassen gezamenlijk om 14.30 uur de start met een deelneemsterveld van meer dan 70 rensters. Bij hen talentvolle Junior-Vrouwen als Femke Gerritse (Rosmalen), Fleur van der Peet (Den Haag), Puck Pieterse (Amersfoort) en Laura van der Zwaan (Sliedrecht). Tal van wegrensters gebruiken de Beukers Autoschade veldrit om hun conditie in deze tijd van het jaar op peil te houden. Te denken valt daarbij aan Laura Gorter (Leersum), Bianca van den Hoek (Bussum), Mascha Mulder (Ridderkerk), Tessa Neefjes (Wervershoof), Sylvie Swinkels (Handel) en Lorena Wiebes (Mijdrecht). Bij hen ook de streekrensters Anouk Reen (Eindhoven) en Lisette Schoon (Best). Bij de Nieuweling-Meisjes start Mijntje Geurts (Luyksgestel) als regio vertegenwoordigster in een veld met onder meer Leonie Bentfeld uit het Friese Burgum en de zusjes Senne en Mirre Knaven (Strijbeek) als zegefavorieten.

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.