548. 2018 Kempen Vier veldrijders naar Wereldbekercross Tabor

Corné van Kessel bezet vóór Tabor de 4e plaats in de Wereldbekerstand (Foto Willy Geeraerts)

In de oranje selectie voor de vierde Wereldbekercross in het Tsjechische Tabor is door bondscoach Gerben de Knegt in elke wedstrijdcategorie een veldrijder uit de Nederlandse Kempen opgenomen. Elite crosser Corné van Kessel is een vaste waarde. De oud-Veldhovenaar van Telenet-Fidea is na drie manches in de Wereldbeker de best geplaatste Nederlander op plaats vier achter ploeggenoot Toon Aerts, Wout van Aert en Quinten Hermans.

Maud Kaptheijns blijft al sinds de eerste crossen in de Verenigde Staten sukkelen met haar vormpeil. In de Super Prestige cross van Asper-Gavere kwam het zondag tot een dieptepunt. “Ik stap nooit af, maar ik kon gewoon niet meer en dus heeft mijn entourage me uit koers genomen. Mijn lichaam en geest zijn even volledig op,” aldus de renster uit Bergeijk. Zaterdag wist ze tijdens de Jaarmarktcross van Niel nog wel elfde te worden. Voor de wereldbekermanche in Tabor van komende zaterdag is ze door de bondscoach opgeroepen. Ondanks haar mindere vorm, gaat ze er toch heen. “Ik ga een plan maken met mijn manager en trainer om hieruit te komen,” legt Kaptheijns uit. “Tabor ga ik sowieso rijden. Mogelijk laat ik enkele andere crossen schieten.”

In Rosmalen reed eerstejaars belofte Mees Hendrikx naar een knappe 11e plaats (Foto AmArrow)

Bij de beloften in een oranje shirt rijdt Mees Hendrikx in Tabor. De Valkenswaardse coureur van Het Snelle Wiel, in competitie voor het Belgische Milwaukee Alpha Motorhomes Cyclingteam, finishte in de vorige Wereldbekercross in het Zwitserse Bern als 24e, liet zich tussen de eliterenners in Woerden als 8e klasseren, dezelfde klassering als bij de Beloften in Gieten. Op het EK in Rosmalen toonde hij vormverbetering aan met een mooie 11e eindpositie als eerstejaars belofte.

Noah Vreeswijk (Someren) loste in Bern zijn uitverkiezing bij bondscoach De Knegt in met een schitterende 4e plaats in het internationale veld. De junior van TWC De Kempen werd eerder al 7e in de SP cross van Gieten en in Rosmalen reed hij evenals Hendrikx naar de 11e plaats in de uitslag.

De bondscoach ziet uit naar de manche in Tabor. “Het is een mooi parcours. Ik ga ervan uit dat het droog blijft, dus we verwachten geen modder. Daar kunnen we rekening mee houden”, aldus De Knegt.

Programma Cyclocross Tabor 2018 op 17 november

  • 10u00: Junioren
  • 11u20: Beloften (U23)
  • 13u30: Dames Elite
  • 15u00: Heren Elite (profs)

Cyclocross Tabor live op tv bij Eurosport

De live tv-uitzending van Eurosport bij de wereldbekerveldrit van Tabor begint op zaterdag 17 november pas om circa 15u00 op de zender Eurosport 1. Helaas houdt dit dus in dat Eurosport bij deze manche van de Wereldbeker Veldrijden alleen maar de herenwedstrijd (start om 15u00) live op tv uitzendt. Bij de meeste andere manches van de Wereldbeker Veldrijden zenden zij ook de dameswedstrijd live op tv uit. Bij de Cyclocross Tabor kan dat echter niet, omdat die middag de kwalificatie van de MotoGP live wordt uitgezonden op Eurosport 1. Eurosport zendt echter de dameswedstrijd van de World Cup Cyclocross Tabor live uit via de livestream.

Let op: onduidelijkheid over live tv-uitzending Eurosport

Er is enige onduidelijkheid ontstaan over de live tv-uitzending van Eurosport voor deze wereldbekerveldrit. Volgens diverse Nederlandse en Vlaamse tv-gidsen zou Eurosport de Cyclocross Tabor helemaal niet live op tv uitzenden (doch alleen via de livestream). Volgens die gidsen zou men zowel de wedstrijd van de dames als de cross van de heren op tv pas in de namiddag uitzenden (wel integraal maar niet live). In de realiteit klopt dat echter niet met de officiële programmering van Eurosport. Volgens de officiële planning van die sportzender zendt men wel live de herenwedstrijd uit op de zender Eurosport 1 (start om 15u00), maar daarna inderdaad pas (wel integraal doch niet live) de dameswedstrijd, die reeds eerder op de middag is verreden.

https://sport.infonu.nl/overige-sport/84504-veldrit-tabor-2018-wereldbeker-live-op-tv-en-livestream.html

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.